Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа -

♥ Додати в "Закладки"


Популярне

У Вараському районі поліцейські виявили посів конопель і вилучили наркотики: розпочато досудове розслідування (16734)

Тертий пиріг з сиром та ягодами (2045)

На Рівненщині правоохоронці затримали зловмисника, який продавав автомобілі, призначені для ЗСУ (2025)

Курча запечене по-грузинські (чкмерулі) (1713)

У Рівному чоловік викрав побутову техніку із орендованих квартир (1708)

У Рівненській обласній дитячій лікарні відкрили сімейну кімнату (1695)

Встановлено особу зловмисника, причетного до умисного вбивства у Рівному (1696)

У Рівному триває підготовка до опалювального сезону (1668)

Ванільне морозиво з пармезаном (1635)

У Рокитному на збуті марихуани викрили місцевого жителя (1656)

Закуска із запечених баклажанів (1625)

Правоохоронцю, який застрелив чоловіка у Рівному, повідомили про підозру (1624)

18 нових автобусів курсуватимуть вулицями Рівного (1583)

У закладах освіти Рівненщини створюють безпечне середовище (1578)

У Рівненському районі внаслідок ДТП загинув неповнолітній мотоцикліст (1598)

У Сарненському районі внаслідок ДТП загинули двоє братів (1591)

Рівненські аудитори виявили на комунальному підприємстві порушень та недоліків на мільйони гривень (1496)

Із російського полону визволили чотирьох військових з Рівненщини (1473)

Баклажан-кебаб в духовці (1468)

Освіта Рівненщини проходить випробовування війною (1456)

#новиниРівне,#новиниРівного,#новини...
#Культура
08:16 25.11.2020

У дар храму Святих Царствених Страстотерпців санаторію «Чемітоквадже» була передана ікона Святого мученика Євгенія (Боткіна)

У недільний день, в дар храму Святих Царствених Страстотерпців санаторію «Чемітоквадже» була привезена ікона Святого мученика Євгенія (Боткіна), який віддав своє життя за Віру, Царя і Отечество!

Ікону зустрічали всім приходом храму. Ікона мученика Євгенія Боткіна була написана іконописцем з Санкт-Петербурга Євгеном Титовим з ініціативи та благословення ігумена Луки (Аксьонова).

Доктор Боткін народився в Царському Селі і закінчив своє земне життя, розділивши долю Царської сім'ї в Єкатеринбурзі. Що залишився вірним, до самої смерті Царської Сім'ї, мученик Євген возз'єднався з ними в лику святих і з сьогоднішнього дня, його ікона буде прибувати в храмі Святих Царствених Страстотерпців, поруч з іконами Святої Царської Сім'ї! Дуже символічно, зберігаючи вірність Царської Сім'ї, ікона мученика Євгенія http://ikona.in.ua/, написана в Києві, була принесена в Храм Царствених Страстотерпців військового санаторію «Чемітоквадже» м.Сочі, де за розповідями сторожив селища, на території санаторію перебувала дача самого Євгена Сергійовича Боткіна.

У соборі Архістратига Михаїла здійснили панахиду по архітектору Ф.І. Афуксеніді

20 листопада 2020 року духовенство Собору Архистратига Михаїла міста Сочі вчинила панахиду за відомим сочинському архітектору, автору більшості сочинських храмів Федору Івановичу Афуксеніді. У цей день виповнився рік з дня його кончини.

Федір Афуксеніді - архітектор реставрації Собору Архангела Михайла - першого кам'яного храму на Чорноморському узбережжі, автор храмового комплексу в Троїце-Георгіївському жіночому монастирі, храми Образа Христа Спасителя і комплексу притулку Іоанна Предтечі в Імеретинській Низовини, храму на честь апостола Андрія Первозванного в станиці Тбіліської, храму святого великомученика Харлампа в Червоній Поляні, храму Симона Кананіта в селищі Лоо і багатьох інших.

Букет любові

22 листопада сімейна недільна школа при соборі Архістратига Михаїла знову заповнилася учнями.

Діти і батьки після богослужіння йдуть в школу і разом з іншими сім'ями проводять цей недільний день в рідних стінах.

Дружною сімейкою поснідали і взялися за роботу.

Перше завдання - малюнок для улюблених мам. З великим задоволенням діти взялися за фарби та олівці. Ірина Олександрівна тільки й встигала відповідати на питання і злегка підправляти відтінки.

Через деякий час, щоб провітрити приміщення і підготуватися до наступного заняття, діти і батьки вийшли на вулицю. Спортивна п'ятихвилинка пройшла під веселий сміх, стрибки і присідання.

Зарядившись свіжим повітрям, приступили до головному завданню - навчитися створювати букети з живих квітів. Скоро День Матері і, звичайно ж, головним подарунком будуть квіти. Під керівництвом мами Олесі всі посідали за столи і почали творити. Хлопчики не відставали від дівчаток! І коли закінчилося заняття, ніхто не зміг відмовитися від загального фото!

А педагог Олена Костянтинівна вже включала музику. Сьогодні довелося поділити дітей на дві танцювальні групи. Поки одна група займається, інша в дитячій кімнаті дивиться казку.

Після такого трудового дня прийшов час і пообідати. Прикрашений стіл щойно створеними букетами здавався особливо святковим! Тим більше, що там між звичними бутербродами, фруктами і овочами, красувалися шматочки торта, а батьки вже готували порції морозива.

Все прибрано, розставлено на свої місця, сім'ї почали розходитися по домівках. З благословення настоятеля собору протоієрея Олександра Мензелінцева, йдучи, кожна дитина отримала ще й подарунок на честь вчорашнього Престольного свята.

Але яскраві букети - свідоцтво того, що тут своїми молитвами, піснями і творчими досягненнями дякують Господу за те, що в цих стінах панує Віра, Надія і Любов! Тут радіють життю, кипить робота, звучить дзвінкий сміх дітей, а очі батьків світяться щастям!

Переглядів: 5954

Пошук

Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"



Наші новини на Facebook

Наш Топ-100

QRcode
ПіКа -   ПіКа - (С) 2013-2023    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.