Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа -

♥ Додати в "Закладки"


Популярне

У Вараському районі поліцейські виявили посів конопель і вилучили наркотики: розпочато досудове розслідування (16754)

Тертий пиріг з сиром та ягодами (2050)

На Рівненщині правоохоронці затримали зловмисника, який продавав автомобілі, призначені для ЗСУ (2027)

Курча запечене по-грузинські (чкмерулі) (1718)

У Рівному чоловік викрав побутову техніку із орендованих квартир (1711)

У Рівненській обласній дитячій лікарні відкрили сімейну кімнату (1698)

Встановлено особу зловмисника, причетного до умисного вбивства у Рівному (1699)

У Рівному триває підготовка до опалювального сезону (1672)

Ванільне морозиво з пармезаном (1637)

У Рокитному на збуті марихуани викрили місцевого жителя (1661)

Закуска із запечених баклажанів (1629)

Правоохоронцю, який застрелив чоловіка у Рівному, повідомили про підозру (1628)

18 нових автобусів курсуватимуть вулицями Рівного (1586)

У закладах освіти Рівненщини створюють безпечне середовище (1581)

У Рівненському районі внаслідок ДТП загинув неповнолітній мотоцикліст (1600)

У Сарненському районі внаслідок ДТП загинули двоє братів (1595)

Рівненські аудитори виявили на комунальному підприємстві порушень та недоліків на мільйони гривень (1498)

Із російського полону визволили чотирьох військових з Рівненщини (1476)

Баклажан-кебаб в духовці (1471)

Освіта Рівненщини проходить випробовування війною (1458)

#новиниРівне,#новиниРівного,#новини...
#Суспільство
09:34 13.02.2021

Кредит під 1200% річних

Аферисти розміщували оголошення, пропонуючи оформити кредит під заставу наявного житла. Однак угода за документами оформлялася не зовсім зазвичай: як Продаж квартири з можливістю зворотного її викупу.

За такою схемою мешканка столиці Олена Яремчук взяла кредит на 1 млн рублів під заставу своєї чотирикімнатної квартири. Вона отримала кошти, але замість договору позики зловмисники дали їй на підпис договір на продаж квартири. Жінка не помітила підробки і підписала. Документи були віддані в Реестр, після чого злочинці зникли.

Іван Волков

керуючий партнер ЮФ «ЮРЛІГА»

Оформлення позики з фізичною особою при покупці викликає сумніви сюда і повинно було насторожити іншу сторону. Угоди з нерухомістю за рахунок коштів материнського капіталу чітко регламентовані законодавством, і вони не припускають оформлення позики як додаткового забезпечення здійснення угоди.

Злочинна група орудувала в Курганській, але і в Тюменській, Свердловській і Челябінській областях. Всього, за версією слідства, вони зуміли вкрасти 21 млн рублів, обдуривши 71 сім'ю.

Наталія Михайлюкова

юрист Уральської палати нерухомості

Треба дивитися, що ви підписуєте. Часто за консультацією звертаються люди, які навіть не пам'ятають, які документи вони підписали. Умови договору купівлі-продажу серйозно відрізняються від умов кредитного договору під заставу житла. Договір купівлі-продажу породжує перехід права власності, а кредитний договір лише накладає на об'єкт обтяження. Договір купівлі-продажу за визначенням не передбачає зворотного отримання квартири.

Від необачності продавця постраждав покупець. Чотирикімнатну квартиру за 12 млн рублів (гроші отримали шахраї) придбала інвалід першої групи з чотирма дітьми Олена Зубова. Заселитися в квартиру їй не дозволила колишня власниця. Незважаючи на те, що покупець віддала гроші і отримала свідоцтва про власність на квартиру, суд став на бік продавця.

До речі, це не одиничний випадок обману під виглядом оформленням кредиту під заставу квартири. У судах Москви зараз розглядається більше десяти подібних справ.

Багато з шахраїв були спіймані, а деякі-все ще залишаються на волі і можуть намагатися реалізовувати схеми шахрайства в інших регіонах, де ніхто ще не чув про такий спосіб відбирання житла.

Допомога в освоєнні маткапіталу

2013 рік. Курган. 41-річна мешканка Челябінської області Анастасія Фрайдорф і її 40-річний спільник Роман Бахаєв підбирали виставлені на продаж за низькими цінами будинки, що знаходяться в аварійному стані. Паралельно зловмисники шукали жінок з материнськими сертифікатами. Шахраї переконували власників сертифікатів використовувати материнський капітал на поліпшення житлових умов шляхом укладення договору позики.

Обвинувачені діяли за дорученнями від власників квартир. Вони здійснювали контроль за здачею пакету документів до Пенсійного фонду та перерахуванням грошових коштів на розрахункові рахунки їм підконтрольних фірм. Не отримавши грошей від шахраїв, продавці зверталися до суду і забирали у покупців об'єкти нерухомості.

Шахраї досягли успіху в відбиранні грошей на житло частково за рахунок того, що багато пані не розбиралися в тонкощах використання коштів материнського капіталу.

Переглядів: 4342

Пошук

Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"



Наші новини на Facebook

Наш Топ-100

QRcode
ПіКа -   ПіКа - (С) 2013-2023    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.