Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа

♥ Додати в "Закладки"


Популярне

У Вараському районі поліцейські виявили посів конопель і вилучили наркотики: розпочато досудове розслідування (24039)

Тертий пиріг з сиром та ягодами (3724)

Ванільне морозиво з пармезаном (3280)

На Рівненщині правоохоронці затримали зловмисника, який продавав автомобілі, призначені для ЗСУ (3282)

Курча запечене по-грузинські (чкмерулі) (3100)

Встановлено особу зловмисника, причетного до умисного вбивства у Рівному (3083)

Закуска із запечених баклажанів (3032)

У Рівному чоловік викрав побутову техніку із орендованих квартир (3026)

У Рівному триває підготовка до опалювального сезону (3015)

Баклажан-кебаб в духовці (2903)

У Рівненській обласній дитячій лікарні відкрили сімейну кімнату (2930)

У Рівненському районі внаслідок ДТП загинув неповнолітній мотоцикліст (2928)

18 нових автобусів курсуватимуть вулицями Рівного (2825)

У Рокитному на збуті марихуани викрили місцевого жителя (2872)

У закладах освіти Рівненщини створюють безпечне середовище (2798)

Із російського полону визволили чотирьох військових з Рівненщини (2725)

Правоохоронцю, який застрелив чоловіка у Рівному, повідомили про підозру (2810)

Освіта Рівненщини проходить випробовування війною (2725)

У Сарненському районі внаслідок ДТП загинули двоє братів (2767)

Рівненські аудитори виявили на комунальному підприємстві порушень та недоліків на мільйони гривень (2649)

#новиниРівне,#новиниРівного,#новини...
Вишневий соус
Тетяна Хвиль

15:27 14.01.2016

Вишневий соус

Мужчины!!! Зима - единственная возможность слепить себе бабу по своему вкусу! Не упустите свой шанс!

Соуси - один з найважливіших компонентів французької кухні. Їх різноманітність вражає. Англійці жартують з цього приводу: якщо в Англії всього 3 види соусів і 360 релігій, то у Франції - 3 релігії та 360 рецептів соусів. Насправді, французька кухня налічує більше 3000 соусів! У приготуванні і вигадуванні нових соусів французам немає рівних у всьому світі.

Концепт базових соусів розробив в XIX столітті французький кухар Марі-Антуан Карем, а пізніше великий французький кулінар Огюст Еськофье додав ще кілька соусів і створив класифікацію, яка є стандартом у світовій гастрономії.

Основні соуси, які використовує класична французька кухня:

1. Бешамель (фр. Béchamel) - знаменитий білий соус, винахід якого приписують кухареві Людовика XIV Луї де Бешамелю. Соус готується на основі молока, введеного в масляно-борошняну масу. Бешамель використовується в багатьох стравах - в суфле, лазаньях, запіканках, до м'яса і овочів, а також служить основою для створення безлічі інших соусів.

2. Велюте (фр. Velouté) - соус, який готують на основі курячого, телячого або рибного бульйону, введеного в обсмажену суміш борошна та олії. Велюте подають як самостійний соус до птиці та риби, і часто використовують як основу для інших м'ясних соусів.

3. Еспаньоль (фр. Espagnole), або коричневий соус. Він готується на основі міцного м'ясного бульйону, який додають у обсмажену суміш масла і муки, пасеровані овочі, найчастіше цибулі, моркви, селери, іноді з додаванням томатної пасти. Еспаньоль є складовою багатьох інших соусів, в які його через характерний сильного смаку додають в невеликих кількостях.

4. Голландський соус (фр. Sauce hollandaise) і майонез (фр. Mayonnaise) - емульсії з яєчних жовтків і жирів. Голландський соус робиться з вершкового масла, жовтків і лимонного соку, зазвичай на водяній бані. Подається теплим до овочевих, рибних і яєчних страв. Майонез - суміш рослинної олії, жовтків, лимонного соку або оцту і смакових добавок. Використовується як соус і заправка для салатів. І голландський соус, і майонез є основою для інших соусів.

5. Томатний соус (фр. Sauce tomate) готують так: перетерті томати варять на слабкому вогні в сотейнику з оливковою олією. Часто попередньо обсмажують цибулю і часник. У соус додають базилік, петрушку, орегано та інші трави. Різновидів томатного соусу безліч. Зустрічаються варіації томатного соусу з часником, маслинами, перцем чилі, анчоусами. Густий і гострий томатний соус відмінно підходить до барбекю, а томатний соус, приготований з додаванням овочів - до пасти, рису, кускусу, запеченого м'яса і птиці.

Ну а я сьогодні з ягідним соусом. Я не те що би люблю соуси, скоріше поважаю, але такі легкі, ягідні або фруктові такі оселилися в нашому меню. Літом значно простіше готувати, коли море і ягід, і фруктів, а ось зимою доводиться проріджувати запаси морожених дарів кущів та дерев.

Якщо немає вишні, можна сміливо використовувати малину, смородину, журавлину, або сливу.

На 0,5кг ягід:

1ст.червоного вина

1ч.л. тертого кореня імбирю

1ст.л.цукру

0,5ч.л.крохмалю

білий перець

Все дуже просто: вишню розморожуємо (рідину зберігаємо) все викладаємо в каструлю, додаємо натертий імбир, вливаємо вино, доводимо кипіння і тримаємо на вогні 5 хвилин. Алкоголь вийде, а смак лишиться. Ягідну суміш пробиваємо блендером, протираємо через сито, повертаємо в каструлю. Крохмаль розводимо в холодній воді, додаємо в майже соус, додаємо цукор, перець, знову доводимо до кипіння, даємо загуснути до бажаної консистенції і знімаємо з вогню. Охолоджуємо, при охолодженні соус ще трохи загусне, тому це потрібно врахувати при його варці.

Найкраще такий соус смакує зі смаженим м’ясом або дичиною. Думаю потрібно розширювати кулінарні горізонти і потроху відходити від «народного соусу» майонез.

Готувати легко, а готувати для близьких ще й приємно!!!

Тетяна Хвиль

Вишневий соус

Вишневий соус

Вишневий соус


Переглядів: 1095


Додайте коментар:

защитный код

Рівненська обласна лікарня отримала сучасне медичне обладнанняРівненська обласна лікарня отримала сучасне медичне обладнання (28)
Рівненська обласна клінічна лікарня імені Юрія Семенюка отримала цінну медичну допомогу від благодійників з...
У Рівному запрацює «Майстерня здоров’я»У Рівному запрацює «Майстерня здоров’я» (29)
У неділю, 18 травня, у Рівному відбудеться масштабна оздоровча подія — «Майстерня здоров’я 2.0». Захід проходитиме в рамках Європейського тижня громадського здоров’я у міському парку культури та...
У Рівному під колесами вантажівки загинув пішохідУ Рівному під колесами вантажівки загинув пішохід (23)
Автопригода сталася вчора, 12 травня, близько 15:30 на території одного з підприємств...
Артур Палатний: «Українська команда» передала позашляховик бійцям 101 бригади ТрОАртур Палатний: «Українська команда» передала позашляховик бійцям 101 бригади ТрО (27)
Волонтерський штаб «Українська команда» передав черговий позашляховик бійцям 70 батальйону 101 бригади ТрО на Сумський...
СБУ затримала агента гру рф, який готував «GPS-маячок» для російського удару по лініях електропередач Рівненської АЕССБУ затримала агента гру рф, який готував «GPS-маячок» для російського удару по лініях електропередач Рівненської АЕС (25)
Служба безпеки затримала ще одного агента воєнної розвідки рф (більш відомої як гру) на Рівненщині. Він готував повітряну атаку рашистів по лініях електропередач (ЛЕП), які живлять Київ та весь...
В Рівненському обласному шкірвендиспансері встановили надсучасну систему для діагностики шкіриВ Рівненському обласному шкірвендиспансері встановили надсучасну систему для діагностики шкіри (58)
Цифрова система дерматоскопії microDERM D200evo вартістю понад 1,5 млн грн, яку придбали та встановили у Рівненському обласному шкірно-венерологічному диспансері суттєво розширить діагностичні...
В Рівному вогнеборці оперативно ліквідували загоряння в квартиріВ Рівному вогнеборці оперативно ліквідували загоряння в квартирі (25)
12 травня, о 15:43 на спецлінію "101" надійшло повідомлення про пожежу в місті Рівне, по вул. Кн. Острозького....
За матеріалами СБУ судитимуть агента фсб, який намагався підірвати колію перед вантажним потягом на РівненщиніЗа матеріалами СБУ судитимуть агента фсб, який намагався підірвати колію перед вантажним потягом на Рівненщині (68)
За матеріалами Служби безпеки регіону завершено досудове розслідування щодо агента фсб, який намагався закласти саморобний вибуховий пристрій (СВП) під залізничну колію, яка використовується для...

Пошук

Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"



Наші новини на Facebook

Наш Топ-100

QRcode
ПіКа   ПіКа (С) 2013-2024    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.