![]() Рубрики
![]() ... |
Тетяна Хвиль 14:06 21.12.2017 Карамельний Наполеон на пивному тістіЧтобы не чувствовать себя идиотом, никогда и не о чем не советуйся с женщинами. Они просто подавляют своей компетентностью в любом вопросе Цей рецепт я приберігала на самий кінець року, та оскільки у мене катастрофічно не вистачає часу, то вирішила викласти зараз, щоб точно встигнути. Погодьтеся, Новий рік в нашому розумінні – це олів»є, оселедець під шубою, «Іронія долі…», мандарини і торт Наполеон. І якщо в салати та розважальні шоу приходять зміни, то новорічний торт – це все-таки Наполеон. Хоча його рецептура теж не стоїть на місці. Сьогодні у нас карамельний Наполеон на пивному тісті. Це щось неймовірно цікаве, смачне і дуже рідне. Навіть якщо у новорічну ніч ви не зможете його спробувати (і це цілком логічно, оскільки столи будуть ломитися від закусок, маринадів, салатів та гарячого), то наступного дня, з чашечкою кави це буде прекрасним початком нового року. На торт діаметром 24см: Тісто: 500гр. борошна 250гр. дуже холодного вершкового масла 100-150мл світлого пива 1ч.л. розпушувача Заварний крем: 400 мл вершків 20 % 200мл молока 170гр.цукру 5 жовтків 2 ч.л. кукурудзяного крохмалу Карамельний крем: вся карамель 200гр.вершкового масла кімнатної температури Для карамелі: 112гр. цукру 90мл вершків від 33% 50гр. вершкового масла холодного Для цього рецепту рекомендую брати найкраще пиво. Якщо вас не злякає гір чинка в тісті, то можна взяти і темне. Я брала «Празьке» нашого пивзаводу. І легка гірчинка тільки відтінила карамельний крем. Але це на любителя. А ще я борошно ставила на ніч в холодильник і, на мою думку, тісто від цього тільки виграло – коржі були «надслоїсті». Ну і масло має бути маслом, не треба псувати свято через кілька десятків гривень. В чашу бленд ера з ножами кладемо масло кубиками, борошно і розпушувач, пробиваємо до стану крихт. Тепер додаємо холодне пиво і замішуємо тісто. Пива додаємо спочатку 100 мл і дивимося на тісто, за потреби потрохи пиво додаємо. Мені знадобилося 100 мл і ще столова ложка. Ц е буде залежати від борошна і від масла. Готове тісто ділимо на 10-12 шматочків, кожен загортаємо в плівку і залишаємо в холодильнику на кілька годин, найкраще на ніч. Тісто розкачуємо, вирізаємо потрібної форми, наколюємо виделкою і випікаємо при 180С до золотистого кольору, 10-15 хвилин. Повністю охолоджуємо. Для заварного крему нагріваємо молоко з вершками. Легко збиваємо жовтки з цукром і крохмалем, додаємо до молочної суміші і варимо на маленькому вогні до запустіння. Накриваємо плівкою «на дотик» і даємо повністю охолонути. Для карамелі нагріваємо в каструлі з товстим дном цукор, коли він почне темніти, починаємо крути каструлю так, щоб цукор перемішувався. Ложкою не мішаємо, оскільки все зіб»ється в одну грудку і будемо ми її топити до вечора. Як тільки розплавиться весь цукор, починаємо додавати по шматочку масло. Після другого кубика можна перемішувати ложкою. Після масла додаємо підігріті вершки. Доводимо до кипіння і відразу знімаємо з вогню Даємо повністю охолонути - краще добу в холодильнику. Для карамельного крему масло кімнатної температури збиваємо до пухкої маси, не перестаючи збивати помаленьку додаємо карамель і добре збиваємо. Охолоджуємо, краще в холодильнику кілька годин. До заварного крему додаємо карамельний і збиваємо. Всі коржі щедро промазуємо кремом, прикрашаємо на свій смак і даємо постояти в холодильнику не менше 10 годин. Це на перший погляд довго і нудно, насправді – це дуже зручно, оскільки все можна приготувати заздалегідь, а 30 грудня ввечері сформувати торт. А я все ж таки спробую знайти трохи часу, щоб поділитися ще кількома святковими рецептами, хоча би найпростішими. Готувати легко, а готувати для близьких ще й приємно!!! Тетяна Хвиль Переглядів: 1012
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |