Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа

♥ Додати в "Закладки"


Популярне

У Вараському районі поліцейські виявили посів конопель і вилучили наркотики: розпочато досудове розслідування (17200)

Тертий пиріг з сиром та ягодами (2150)

На Рівненщині правоохоронці затримали зловмисника, який продавав автомобілі, призначені для ЗСУ (2090)

Курча запечене по-грузинські (чкмерулі) (1802)

У Рівному чоловік викрав побутову техніку із орендованих квартир (1790)

Встановлено особу зловмисника, причетного до умисного вбивства у Рівному (1786)

У Рівненській обласній дитячій лікарні відкрили сімейну кімнату (1769)

Ванільне морозиво з пармезаном (1729)

У Рівному триває підготовка до опалювального сезону (1748)

У Рокитному на збуті марихуани викрили місцевого жителя (1723)

Закуска із запечених баклажанів (1710)

Правоохоронцю, який застрелив чоловіка у Рівному, повідомили про підозру (1693)

18 нових автобусів курсуватимуть вулицями Рівного (1649)

У Рівненському районі внаслідок ДТП загинув неповнолітній мотоцикліст (1674)

У закладах освіти Рівненщини створюють безпечне середовище (1647)

У Сарненському районі внаслідок ДТП загинули двоє братів (1654)

Рівненські аудитори виявили на комунальному підприємстві порушень та недоліків на мільйони гривень (1563)

Із російського полону визволили чотирьох військових з Рівненщини (1559)

Баклажан-кебаб в духовці (1549)

Освіта Рівненщини проходить випробовування війною (1533)

#новиниРівне,#новиниРівного,#новини...
Бастурма
Тетяна Хвиль

08:53 11.05.2023

Бастурма

Смачне в'ялене м'ясо зі спеціями в домашніх умовах цілком можливе. Саме головне-вибір м’яса. В оригіналі береться яловичина, але мені не дуже подобається, тому я беру свинину, причому виключно внутрішнє філе. Пояснюю: воно має менше соків, ніжніше та швидше готується.

На 1кг м’яса потрібно 200гр.солі.

Миємо м’ясо, витираємо паперовими рушничками, дуже ретельно натираємо сіллю. Складаємо м’ясо в лоточок, закриваємо кришкою і ставимо в холодильник під нахилом. Це робиться для того, щоб м’ясні соки, які виділяються під дією солі, стікали та не заважали м’ясу солитися. Кожен день цей сік зливаємо. Так це робимо, поки м’ясний не перестане виділятися. Для свинячої філейки це процес займає 2-3 дні, для яловичини десь до тижня.

Далі за допомогою шила продіваємо крізь м’ясо кухонний шпагат, зав’язуємо його так, щоб м’ясо можна було підвісити.

Вішаємо у сухому, прохолодному місці на 5-10 днів. Це нову ж такі залежить від виду м’яса, такі філейки, як беру я в’яляться днів за чотири. А вішаю я на карнізі, там вони нікому не заважають. Головним критерієм готовності має бути, те, що на дотик м’ясо буде тверде, як підошва. Не лякайтеся, так треба.

А ось тепер головне – робимо чаман. Для нього беремо 50гр.пажитника (на 1 кг м’яса), мелемо на кавомолці, розводимо теплою водою, води знадобиться десь два стакани. Залишаємо на ніч в холодильнику. Зранку зливаємо воду, яку не ввібрала в себе приправа. Так ми позбулися гіркоти. У нас залишиться жовта, клейка маса. До неї додаємо 1ст.л.солодкої паприки, 0,5ч.л.гострого червоного перцю, 1ч.л.чорного меленого перцю, 0,5ч.л.солі, 4-5 зубочків часнику, 1ст.л.борошна пшеничного. Все перемішуємо.

Натираємо пряною сумішшю м’ясо, і залишаємо в холодильнику на 5-10 днів. Кожен день шматки перевертаємо на іншу сторону. За це час м’ясо відійде, не буде таким твердим, набереться смаку всіх спецій. Потім знову підвішуємо його ще на 5-10 днів. Чаман засохне і утвориться знаменита корочка бастурми.

Тепер залишиться тільки нарізати дуже тоненькими смужками. Ароматна, пряна, дуже насичена різними смаками. Відірватися просто неможливо.

Тетяна Хвиль


Переглядів: 385


Додайте коментар:

защитный код

У Рівненському районі чоловік цвяхом завдав колишній дружині тяжке тілесне ушкодженняУ Рівненському районі чоловік цвяхом завдав колишній дружині тяжке тілесне ушкодження (17)
32-річна жителька села Курозвани госпіталізована до лікарні. Чоловік на період досудового розслідування перебуватиме під...
У Рівному урочисто відзначили 10 річницю створення «АЗОВу»У Рівному урочисто відзначили 10 річницю створення «АЗОВу» (27)
Сьогодні, 3 травня, у Рівному відзначили 10-ту річницю створення підрозділу «Азов». Поблизу муралу пам'яті рівненських бійців "Азову", що на Театральній площі, зібралися рівняни, аби вшанувати мужніх...
У Рівному літні люди отримають понад тисячу Великодніх продуктових пакетівУ Рівному літні люди отримають понад тисячу Великодніх продуктових пакетів (29)
Йдеться зокрема про підопічних Територіального центру соціального обслуговування міста Рівного, а це насамперед літні одинокі люди, особи з інвалідністю та люди, позбавлені можливості самостійно...
Напередодні Великодня у Рівному провели масштабні благодійні акції на підтримку українських військовихНапередодні Великодня у Рівному провели масштабні благодійні акції на підтримку українських військових (32)
Великодні дні – це час, коли ми прагнемо ділитись теплом і любов'ю з ближніми. У Рівному волонтери громадської організації “Рівне Разом” організували цілу низку акцій на підтримку Збройних Сил...
У Рівному чоловік погрожував револьвером священникуУ Рівному чоловік погрожував револьвером священнику (32)
Інцидент стався учора, першого травня, близько 17 години, у храмі на вулиці Соборна...
Представники Ради безбар’єрності Рівного вивчали нові інструменти комунікації з громадськістю задля побудови відкритого діалогу в громадіПредставники Ради безбар’єрності Рівного вивчали нові інструменти комунікації з громадськістю задля побудови відкритого діалогу в громаді (42)
Розуміючи важливість відкритого та чесного діалогу з громадою, як інструменту побудови безбар’єрності на місцевому рівні, представники Ради безбар’єрності Рівного взяли участь у семінарі,...
У Рівному презентували книгу про родину відомих у місті викладачів і науковцівУ Рівному презентували книгу про родину відомих у місті викладачів і науковців (34)
У Рівному напередодні презентували книгу "Родинне дерево", яка розповідає життєпис родини, що багато років присвятила роботі у Національному університеті водного господарства та природокористування....
На Рівненщині СБУ викрила «на гарячому» посадовця лікарні на хабаріНа Рівненщині СБУ викрила «на гарячому» посадовця лікарні на хабарі (41)
Служба безпеки регіону викрила заступника головного лікаря однієї з лікарень Рівненської області, який вимагав у місцевого жителя кошти за формування та продовження терміну дії його групи...

Пошук

Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"



Наші новини на Facebook

Наш Топ-100

QRcode
ПіКа   ПіКа (С) 2013-2024    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.