Рубрики
... |
Тетяна Хвиль 15:59 01.08.2022 Закуска із запечених баклажанівЯк щодо турецької кухні? Тим більше в сезон баклажанів без неї точно не обійтися. Почати пропоную з легкої закуски-салату із запечених баклажанів та йогурту. На 4 порції: баклажани, якщо дрібні – 5 штук, великі – 2-3 шт. оливкова олія - 1-1,5 ст.л. йогурт (густий, турецький) - 3-4 ст. часник - 2 зуб. сіль, перець чорний мелений - за смаком м'ята сушена - за смаком паприка пластівцями — до смаку. Баклажани помити, обсушити, наколоти ножем у кількох місцях по поверхні, і покласти на деко, застелений фольгою (щоб потім менше було відмивати деко). Хвостики не відриваємо, потім зручніше буде чистити, тримаючись за хвостики. Духовку нагріти до 220 градусів та запікати баклажани приблизно 45-60 хвилин. Чому приблизно тому, що розмір баклажанів у всіх різний, у когось більше, у когось менше. Запікаємо до м'якості, не забуваємо в середині запікання перевернути баклажани на інший бік. Готові баклажани вийняти з духовки, зняти зверху трохи шкірку, і за допомогою столової ложки вийняти всю м'якоть, якщо є кісточки видалити. М'якоть дрібно нарубати ножем. Саме нарубати, а не пробити у блендері! Нарубану м'якоть покласти в миску, влити оливкову олію, сіль, перець до смаку, перемішати. В баклажани додати натертий часник, заправити йогуртом, скуштувати ще на сіль - якщо потрібно досолити, і прибрати в холодильник на кілька годин. Салат повинен настоятися, так краще розкриються смаки! Подача – такий салат подається на плоскій тарілці. На тарілку викласти охолоджений салат, столовою ложкою зробити гарні борозенки, посипати зверху сушеною м'ятою, пластівцями перцю (трохи чилі, трохи паприки) і подавати. Тетяна Хвиль Переглядів: 2254
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |