Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа

♥ Додати в "Закладки"


Популярне

У Вараському районі поліцейські виявили посів конопель і вилучили наркотики: розпочато досудове розслідування (17185)

Тертий пиріг з сиром та ягодами (2149)

На Рівненщині правоохоронці затримали зловмисника, який продавав автомобілі, призначені для ЗСУ (2090)

Курча запечене по-грузинські (чкмерулі) (1799)

У Рівному чоловік викрав побутову техніку із орендованих квартир (1789)

Встановлено особу зловмисника, причетного до умисного вбивства у Рівному (1785)

У Рівненській обласній дитячій лікарні відкрили сімейну кімнату (1768)

Ванільне морозиво з пармезаном (1727)

У Рівному триває підготовка до опалювального сезону (1747)

У Рокитному на збуті марихуани викрили місцевого жителя (1722)

Закуска із запечених баклажанів (1709)

Правоохоронцю, який застрелив чоловіка у Рівному, повідомили про підозру (1692)

18 нових автобусів курсуватимуть вулицями Рівного (1648)

У Рівненському районі внаслідок ДТП загинув неповнолітній мотоцикліст (1672)

У закладах освіти Рівненщини створюють безпечне середовище (1646)

У Сарненському районі внаслідок ДТП загинули двоє братів (1653)

Рівненські аудитори виявили на комунальному підприємстві порушень та недоліків на мільйони гривень (1563)

Із російського полону визволили чотирьох військових з Рівненщини (1559)

Баклажан-кебаб в духовці (1547)

Освіта Рівненщини проходить випробовування війною (1532)

#новиниРівне,#новиниРівного,#новини...
Французький сніданок
Тетяна Хвиль

15:41 09.04.2014

Французький сніданок

Круасани - це, напевно, найвідоміша французька випічка, навряд чи знайдеться людина, яка не знає, що це таке. Всі, хто хоча би раз спробували правильно приготовані круасани назавжди запам'ятали цю рум'яну хрустку скоринку і її п'янке поєднання з найніжнішої начинкою - шоколадом , сиром , кремом і т.д. Сьогодні круасани вважаються одним із символів Франції, проте вперше, згідно історичної версії, їх приготували зовсім не в цій країні, а в Австрії, звідки рецепт цих смачних булочок привезла до столиці світової моди і кулінарії Марія- Антуанетта.

Під час облоги Відня турками один з булочників, готуючи тісто, почув дивні звуки і звернувся до військових, виявилося - не дарма: турки робили підкоп, намагаючись потрапити в місто. У підсумку після перемоги австрійців віденські булочники спекли особливі булочки з листкового тіста, зробивши їх у формі півмісяця - символу ісламу, висміюючи тим самим задум турків. Така історія винаходу круассана.

Сьогодні круасани готують в самих різних країнах світу, адже це дійсно дуже смачно! Чашечка кави або гарячого шоколаду і ароматний свіжоспечений круасан - це класичний французький сніданок, ну а приготувати булочки можна з будь-якою начинкою або зовсім без неї.

На превеликий жаль, приготувати в домашніх умовах круасани, які подають у французьких кав’ярнях неможливо. По-перше, там використовується спеціальне вершкове масло із пониженим вмістом вологи, борошно надзвичайно дрібного помолу, а по-друге, дотримується спеціальний температурний режим як при приготуванні тіста, так і при ферментації готових виробів. Але наблизитися до оригіналу можливо.

І ми це будемо робити неодноразово. У мене є кілька рецептів круасанів різних кулінарних шкіл світу, я всі представлю на ваш розсуд, а там уже можна буде вибрати той, що найбільше припаде до смаку.

Сьогодні буде рецепт, який найбільше подобається моїм хлопцям (всім трьом: Вовчику, Льончику і Владунчику). Все дуже просто, варто лише мати витримку, але все по-порядку.

Рецепт даю на 45 штук, розмір приблизно як на дитячу долоньку.

Змішуємо у мисці: 1200гр борошна, 145гр цукру, 30гр солі (беру вдвічі менше), 20гр дріжджів свіжих, 1ч.л. розпушувача, 80гр масла кімнатної температури, 30гр сухого молока, 650гр води. Гарно вимісили тісто, затянули миску плівкою і залишили в холодильнику на 1 годину.

Тим часом нарізаємо 650гр масла маленькими кубиками, додаємо 2-3ст.л. борошна і формуємо пласт, який теж зберігаємо в холодильнику.

За годину тісто розкачуємо, на середину кладемо масляний пласт і загортаємо конвертом.

Починаємо розкачувати в одну сторону, найлегше це робити вздовж. Розкатане тісто ( приблизно 50*30 см) складаємо книжкою втричі. Ховаємо в холодильник на 1 годину.

Цю процедуру робимо 4-5 разів, у кого на скільки вистачить нервів. Але в будь-якому випадку розкатку ведемо в одному напрямку, тісто завжди кладемо короткою стороною до себе.

На останній розкатці формуємо прямокутник, який ділимо вздовж на дві полоси. Полоси, в свою чергу, ріжемо трикутниками. В основі кожного трикутника робимо маленький надріз, щоб було зручніше формувати круасани.

За бажанням можна зробити улюблену начинку, дуже смачно з шоколадом.

Формуємо круасани закручуючи трикутники з широкої сторони до вузької. Залишаємо на розстойку на 2 години в теплому місці. Далі змазуємо круасани яйцем. Ставимо в духовку розігріту на 180С° на 15-20 хв., в залежності від розміру випічки та від сили вашої духовки. На фото я намагалася все показати.

Я це роблю ввечері, залишаю на розстойку на ніч, а в годині п’ятій ранку ставлю в духовку, і зранку маємо французький сніданок.

Готувати легко, а готувати для близьких ще й приємно!!!

Тетяна Хвиль, Р-Р

Французький сніданок

Французький сніданок

Французький сніданок


Переглядів: 549


Додайте коментар:

защитный код

Напередодні Великодня у Рівному провели масштабні благодійні акції на підтримку українських військовихНапередодні Великодня у Рівному провели масштабні благодійні акції на підтримку українських військових (18)
Великодні дні – це час, коли ми прагнемо ділитись теплом і любов'ю з ближніми. У Рівному волонтери громадської організації “Рівне Разом” організували цілу низку акцій на підтримку Збройних Сил...
У Рівному чоловік погрожував револьвером священникуУ Рівному чоловік погрожував револьвером священнику (20)
Інцидент стався учора, першого травня, близько 17 години, у храмі на вулиці Соборна...
Представники Ради безбар’єрності Рівного вивчали нові інструменти комунікації з громадськістю задля побудови відкритого діалогу в громадіПредставники Ради безбар’єрності Рівного вивчали нові інструменти комунікації з громадськістю задля побудови відкритого діалогу в громаді (22)
Розуміючи важливість відкритого та чесного діалогу з громадою, як інструменту побудови безбар’єрності на місцевому рівні, представники Ради безбар’єрності Рівного взяли участь у семінарі,...
У Рівному презентували книгу про родину відомих у місті викладачів і науковцівУ Рівному презентували книгу про родину відомих у місті викладачів і науковців (24)
У Рівному напередодні презентували книгу "Родинне дерево", яка розповідає життєпис родини, що багато років присвятила роботі у Національному університеті водного господарства та природокористування....
На Рівненщині СБУ викрила «на гарячому» посадовця лікарні на хабаріНа Рівненщині СБУ викрила «на гарячому» посадовця лікарні на хабарі (27)
Служба безпеки регіону викрила заступника головного лікаря однієї з лікарень Рівненської області, який вимагав у місцевого жителя кошти за формування та продовження терміну дії його групи...
Обіцяв рекламу в соцмережах: поліцейські викрили жителя Дубенщини на шахрайствіОбіцяв рекламу в соцмережах: поліцейські викрили жителя Дубенщини на шахрайстві (32)
Досудовим розслідуванням встановлено, що 35-річний млинівчанин у одній із соціальних мереж пропонував послуги з розміщення реклами. Коли отримував гроші на свій рахунок — сторінки замовників...
Кличко привіз трьом бригадам на передову великі партії дронів та старлінківКличко привіз трьом бригадам на передову великі партії дронів та старлінків (39)
Мер Києва Віталій Кличко привіз на Донбас дрони та старлінки для бійців на передовій. Також Кличко вручив нагороди захисникам. Про це він повідомив у своєму...
У Сарненському районі загинув мотоцикліст: поліцейські встановлюють обставини ДТПУ Сарненському районі загинув мотоцикліст: поліцейські встановлюють обставини ДТП (36)
Тіло невідомого чоловіка та мотоцикл у рівчаку біля дороги між населеними пунктами Озерськ та Золоте виявила місцева жителька близько 15 години вчора, 30...

Пошук

Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"



Наші новини на Facebook

Наш Топ-100

QRcode
ПіКа   ПіКа (С) 2013-2024    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.