Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа

♥ Додати в "Закладки"


Популярне

У Вараському районі поліцейські виявили посів конопель і вилучили наркотики: розпочато досудове розслідування (17193)

Тертий пиріг з сиром та ягодами (2150)

На Рівненщині правоохоронці затримали зловмисника, який продавав автомобілі, призначені для ЗСУ (2090)

Курча запечене по-грузинські (чкмерулі) (1801)

У Рівному чоловік викрав побутову техніку із орендованих квартир (1790)

Встановлено особу зловмисника, причетного до умисного вбивства у Рівному (1786)

У Рівненській обласній дитячій лікарні відкрили сімейну кімнату (1769)

Ванільне морозиво з пармезаном (1728)

У Рівному триває підготовка до опалювального сезону (1748)

У Рокитному на збуті марихуани викрили місцевого жителя (1723)

Закуска із запечених баклажанів (1710)

Правоохоронцю, який застрелив чоловіка у Рівному, повідомили про підозру (1693)

18 нових автобусів курсуватимуть вулицями Рівного (1649)

У Рівненському районі внаслідок ДТП загинув неповнолітній мотоцикліст (1674)

У закладах освіти Рівненщини створюють безпечне середовище (1647)

У Сарненському районі внаслідок ДТП загинули двоє братів (1654)

Рівненські аудитори виявили на комунальному підприємстві порушень та недоліків на мільйони гривень (1563)

Із російського полону визволили чотирьох військових з Рівненщини (1559)

Баклажан-кебаб в духовці (1549)

Освіта Рівненщини проходить випробовування війною (1532)

#новиниРівне,#новиниРівного,#новини...
Зефір на будь-який смак
Тетяна Хвиль

16:25 26.01.2015

Зефір на будь-який смак

В споре дурак имеет явное преимущество: состязаться с ним — глупо, а капитулировать — позорно.

Нещодавно в мене з’явилося нове захоплення – я «самозабвенно» готую зефір. З різними смаками, різної величини, різних форм. Це просто якась манія, продуктів мінімум, часу займає буквально кілька хвилин, зате результат настільки приголомшливий, що постійно хочеться «повернутися до пройденого матеріалу». Саме цікаве те, що я зефір (куплений) просто не терплю, а домашній їм із задоволенням, він не такий солодкий, смаки обираю на власні уподобання, коли схотіла – тоді зробила. Не знаю скільки виходить з порції, не порахувала, але можу сказати, що ці малюки зайняли деко, три підноси, дві розділочні дошки і одну картонку. На останньому фото менша половина, в кадр просто все помістилося. Тепер я хитріша, тому готую по півпорції, ще одна причини написана нижче. Рецепт даю на повну порцію.

250гр.яблучного пюре

400гр.цукру

150мл.води

8гр.агар-агару

1 яєчний білок

Саме головне в приготуванні зефіру – зробити яблучне пюре. Я його готую один раз, але багато, тримаю в холодильнику і при потребі користуюся. Яблука (приблизно 600гр.) миємо, ріжемо навпіл, виймаємо середину, ставимо запікатися до готовності при 170С°. Виймаємо весь м’якуш ще теплим, пробиваємо блендером до однорідної маси. Даємо охолонути.

В холодне пюре додаємо білок і починаємо збивати на великих обертах до тих пір, поки маса не побіліє і не збільшиться вдвічі.

Паралельно ставимо варитися сироп 350гр.цукру і 150мл води, доводимо до кипіння і додаємо 50гр.змішаного із 8гр.агар-агару. Це все на маленькому вогні варимо 7-8 хвилин, в кого є термометр – до 118С°. У мене немає, то я дивлюся, коли сироп за ложкою починає тягнуся майже нитками.

Киплячий сироп поступово вливаємо в білкову масу, не припиняючи її збивати. А ось тут головний момент чому я стала робити на півпорції. Чаша мого міксера має об’єм 3,9л, так ось при збивання білка з сиропом маса збільшується настільки, що вона просто туда не вміщується. Раптом будете готувати пам’ятайте, що миску треба брати ну дуже велику.

Готова маса має щільну, блискучу консистенцію. Викладаємо її в кулінарний мішок (я на фото показала, як для зручності користування я його надіваю на 1,5л банку) і відсаджуємо зефірки бажаного розміру.

Тепер залишаємо їх на 24 години при кімнатній температурі підсихати. Потім присипаємо злегка цукровою пудрою.

Якщо захочете погратися зі смаками, то половину ваги яблучного пюре замініть на яке бажаєте (125гр.яблучного +125гр.іншого). Якщо отримана суміш не буде густа як 20% сметана, тоді пюре потрібно уварити кілька хвилин.

Я уже робила ванільні, малинові, вишневі, на черзі бананові, апельсинові та полуничні.

Готувати легко, а готувати для близьких ще й приємно!!!

Тетяна Хвиль

Зефір на будь-який смак

Зефір на будь-який смак

Зефір на будь-який смак


Переглядів: 637


Додайте коментар:

защитный код

У Рівненському районі чоловік цвяхом завдав колишній дружині тяжке тілесне ушкодженняУ Рівненському районі чоловік цвяхом завдав колишній дружині тяжке тілесне ушкодження (4)
32-річна жителька села Курозвани госпіталізована до лікарні. Чоловік на період досудового розслідування перебуватиме під...
У Рівному урочисто відзначили 10 річницю створення «АЗОВу»У Рівному урочисто відзначили 10 річницю створення «АЗОВу» (17)
Сьогодні, 3 травня, у Рівному відзначили 10-ту річницю створення підрозділу «Азов». Поблизу муралу пам'яті рівненських бійців "Азову", що на Театральній площі, зібралися рівняни, аби вшанувати мужніх...
У Рівному літні люди отримають понад тисячу Великодніх продуктових пакетівУ Рівному літні люди отримають понад тисячу Великодніх продуктових пакетів (18)
Йдеться зокрема про підопічних Територіального центру соціального обслуговування міста Рівного, а це насамперед літні одинокі люди, особи з інвалідністю та люди, позбавлені можливості самостійно...
Напередодні Великодня у Рівному провели масштабні благодійні акції на підтримку українських військовихНапередодні Великодня у Рівному провели масштабні благодійні акції на підтримку українських військових (29)
Великодні дні – це час, коли ми прагнемо ділитись теплом і любов'ю з ближніми. У Рівному волонтери громадської організації “Рівне Разом” організували цілу низку акцій на підтримку Збройних Сил...
У Рівному чоловік погрожував револьвером священникуУ Рівному чоловік погрожував револьвером священнику (28)
Інцидент стався учора, першого травня, близько 17 години, у храмі на вулиці Соборна...
Представники Ради безбар’єрності Рівного вивчали нові інструменти комунікації з громадськістю задля побудови відкритого діалогу в громадіПредставники Ради безбар’єрності Рівного вивчали нові інструменти комунікації з громадськістю задля побудови відкритого діалогу в громаді (34)
Розуміючи важливість відкритого та чесного діалогу з громадою, як інструменту побудови безбар’єрності на місцевому рівні, представники Ради безбар’єрності Рівного взяли участь у семінарі,...
У Рівному презентували книгу про родину відомих у місті викладачів і науковцівУ Рівному презентували книгу про родину відомих у місті викладачів і науковців (31)
У Рівному напередодні презентували книгу "Родинне дерево", яка розповідає життєпис родини, що багато років присвятила роботі у Національному університеті водного господарства та природокористування....
На Рівненщині СБУ викрила «на гарячому» посадовця лікарні на хабаріНа Рівненщині СБУ викрила «на гарячому» посадовця лікарні на хабарі (32)
Служба безпеки регіону викрила заступника головного лікаря однієї з лікарень Рівненської області, який вимагав у місцевого жителя кошти за формування та продовження терміну дії його групи...

Пошук

Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"



Наші новини на Facebook

Наш Топ-100

QRcode
ПіКа   ПіКа (С) 2013-2024    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.