Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа

♥ Додати в "Закладки"


Популярне

У Вараському районі поліцейські виявили посів конопель і вилучили наркотики: розпочато досудове розслідування (17197)

Тертий пиріг з сиром та ягодами (2150)

На Рівненщині правоохоронці затримали зловмисника, який продавав автомобілі, призначені для ЗСУ (2090)

Курча запечене по-грузинські (чкмерулі) (1802)

У Рівному чоловік викрав побутову техніку із орендованих квартир (1790)

Встановлено особу зловмисника, причетного до умисного вбивства у Рівному (1786)

У Рівненській обласній дитячій лікарні відкрили сімейну кімнату (1769)

Ванільне морозиво з пармезаном (1729)

У Рівному триває підготовка до опалювального сезону (1748)

У Рокитному на збуті марихуани викрили місцевого жителя (1723)

Закуска із запечених баклажанів (1710)

Правоохоронцю, який застрелив чоловіка у Рівному, повідомили про підозру (1693)

18 нових автобусів курсуватимуть вулицями Рівного (1649)

У Рівненському районі внаслідок ДТП загинув неповнолітній мотоцикліст (1674)

У закладах освіти Рівненщини створюють безпечне середовище (1647)

У Сарненському районі внаслідок ДТП загинули двоє братів (1654)

Рівненські аудитори виявили на комунальному підприємстві порушень та недоліків на мільйони гривень (1563)

Із російського полону визволили чотирьох військових з Рівненщини (1559)

Баклажан-кебаб в духовці (1549)

Освіта Рівненщини проходить випробовування війною (1533)

#новиниРівне,#новиниРівного,#новини...
Торт "Sachertorte"
Тетяна Хвиль

21:51 09.03.2015

Торт «Sachertorte»

— Каждый мужчина втайне от жены имеет право пропылесосить кота.— Каждый мужчина имеет право оставлять закрытые фисташки на потом.— Когда мужчина несет ковер, он обязан выстрелить из него по гаражам, как будто из базуки.— Каждый мужчина обязан уметь расправить трусы через карман брюк.— Когда рядом кто-то зевает, мужчина обязан засунуть ему палец в рот, если он укусит, сказать: "Ты че дурак? ".— Рубашка, провисевшая ночь на стуле — автоматически считается выглаженной.— Каждый мужчина после душа имеет право зачесывать волосы назад, как будто он итальянский мафиози!— Каждый мужчина должен помнить тот момент, когда он угадал ответ в "Что?Где, Когда? ", а знатоки — нет!— Каждый мужчина имеет право, если закончился шампунь, помыть голову гелем для душа.

Ну хто придумав свято 8 березня? Якійсь чоловік-жлоб, щоб на подарунок своїй коханій витратися лишень раз на рік. Правда, офіційна версія говорить нам про Клару Цеткін та Розу Люксембург, та я все одно, впевнена, без чоловіка тут не обійшлося. Дівчата були німкенями, а німці-чоловіки дуже заощадливі, і щоб сподобатися якомусь бюргеру і вигадали це свято. Версія виникла виключно в моїй буйній уяві, і відношення до цього свята у мене теж своє – ніяке, не святкую я раз в рік, те що я гарна, розумна, чарівна, лагідна і т.д. і т.п. Я така кожен день, і про це мій чоловік нагадує щоранку без винятку. Ось я і вирішала його побалувати улюбленим тортом. Це – австрійський «Захер», але не класичний, а в інтерпретації француза П’єра Ерме, з декількома моїми змінами. Класичний «Захер» - це два шоколадних бісквіта, промазаних абрикосовим конфітюром та политих зверху шоколадною глазур’ю. Не дуже, правда? Тож робимо модний варіант.

Кілька нюансів: бісвіт готується на марципані 50%. Можна купити, а я роблю сама, мигдаль і цукрову пудру пробиваю в однаковій кількості з цукровою пудрою в блендері, додаю кілька чайних ложок кукурудзяного сиропу і залишаю в холодильнику на добу, ось і все. П’єр Ерме для муса використовує суміш двох видів фруктового пюре – абрикосове та з маракуї, я брала виключно абрикосове (не продають у нас маракую). Крім того, Ерме використовував два коржа, я використала один, чомусь вирішила, що верх торта залишу мусовим, і не пошкодувала. Та все по черзі.

На торт діаметром 24см.

Готуємо абрикосовий мус.

4,5 гр.желатину

130гр.пюре з абрикосів (у мене заморожені абрикоси)

100гр. італійської меренги

125гр.вершків від 33%

Італійська меренга:

87,5гр.цукру

25гр.води

63гр.білків

6гр.цукру

Зварити сироп, довести до 121С°. Збити білки з цукром (6гр.) до стійких пік, влити сироп, збивати ще хвилин 5. Зважити 100гр.

Желатин замочити, підігріти абрикосове пюре, додати желатин, розмішати, охолодити. Збити вершки, додати до пюре, ще раз акуратно розмішати, додати збиті білки. Викласти в форму і поставити в морозилку.

Для бісквіту:

160гр.марципана

60гр.цукру

100гр.жовтків

55гр.яйця

Все збити до пухкої, світлої маси, це займе хвилин 8-10.

150гр.білків

60гр.цукру

Збиваємо до стійких пік. Акуратно додаємо до марципанової маси.

48гр.борошна

48гр.какао

Просіюємо на білково-марципанову масу, обережно вимішуємо, щоб не залишилося грудочок, але не маса лишилася пухкою та об’ємною.

48гр.масла розтопити та вилити в тісто по стінці миски. Ще раз перемішати.

Випікати при 180С° 30-40 хвилин. Охолодити. Розрізаємо навпіл. Якщо не плануєте покривати мус зверху, то всі пропорції зменшуємо вдвічі.

Переходимо до шоколадного мусу:

60гр.жовтків

50гр.яйця

175гр.шоколаду 56%

2,5гр.желатину

250гр.вершків

Сироп з 70гр.цукру та 20гр.води, довести до 128С°, використовувати відразу.

Замочити желатин.

Жовтки та яйце збити до майже білого кольору, влити гарячий сироп, розтоплений желатин, збивати до охолодження маси. Шоколад розтопити, охолодити до кімнатної температури, змішати зі збитими яйцями. Вершки збити до стійких пік, акуратно вмішати до шоколадної суміші. Використовуємо відразу.

Тепер складаємо торт: на дно форми кладемо корж, викладаємо трохи шоколадного мусу, далі іде заморожений абрикосовий мус, зверху та з боків все покриваємо залишками шоколадного мусу. Вставимо на ніч в морозилку. Зранку покриваємо глазур’ю (150гр. шоколаду розтопити із 150гр.вершків 33% та 50гр.масла), правда я зробила половину порції, тому вийшли такі симпатичні патьоки. Мусові торти обов’язково заморожують, інакше їх неможна покрити глазур’ю. Готовий торт ставимо в холодильник на 2-3 години і можна подавати.

Насичений шоколадний смак, який відтіняє кислинка абрикосового мусу – це просто насолода французьким шармом.

Рецепт не дуже складний, а щоб було легше розраховуємо вагу так: 1 жовток – 20гр., 1 білок – 40гр., ціле яйце – 55-60гр., 2,5гр.желатин – неповна чайна ложка.

Готувати легко, а готувати для близьких ще й приємно!!!

Тетяна Хвиль

Торт «Sachertorte»

Торт «Sachertorte»

Торт «Sachertorte»


Переглядів: 411


Додайте коментар:

защитный код

У Рівненському районі чоловік цвяхом завдав колишній дружині тяжке тілесне ушкодженняУ Рівненському районі чоловік цвяхом завдав колишній дружині тяжке тілесне ушкодження (15)
32-річна жителька села Курозвани госпіталізована до лікарні. Чоловік на період досудового розслідування перебуватиме під...
У Рівному урочисто відзначили 10 річницю створення «АЗОВу»У Рівному урочисто відзначили 10 річницю створення «АЗОВу» (25)
Сьогодні, 3 травня, у Рівному відзначили 10-ту річницю створення підрозділу «Азов». Поблизу муралу пам'яті рівненських бійців "Азову", що на Театральній площі, зібралися рівняни, аби вшанувати мужніх...
У Рівному літні люди отримають понад тисячу Великодніх продуктових пакетівУ Рівному літні люди отримають понад тисячу Великодніх продуктових пакетів (27)
Йдеться зокрема про підопічних Територіального центру соціального обслуговування міста Рівного, а це насамперед літні одинокі люди, особи з інвалідністю та люди, позбавлені можливості самостійно...
Напередодні Великодня у Рівному провели масштабні благодійні акції на підтримку українських військовихНапередодні Великодня у Рівному провели масштабні благодійні акції на підтримку українських військових (31)
Великодні дні – це час, коли ми прагнемо ділитись теплом і любов'ю з ближніми. У Рівному волонтери громадської організації “Рівне Разом” організували цілу низку акцій на підтримку Збройних Сил...
У Рівному чоловік погрожував револьвером священникуУ Рівному чоловік погрожував револьвером священнику (32)
Інцидент стався учора, першого травня, близько 17 години, у храмі на вулиці Соборна...
Представники Ради безбар’єрності Рівного вивчали нові інструменти комунікації з громадськістю задля побудови відкритого діалогу в громадіПредставники Ради безбар’єрності Рівного вивчали нові інструменти комунікації з громадськістю задля побудови відкритого діалогу в громаді (42)
Розуміючи важливість відкритого та чесного діалогу з громадою, як інструменту побудови безбар’єрності на місцевому рівні, представники Ради безбар’єрності Рівного взяли участь у семінарі,...
У Рівному презентували книгу про родину відомих у місті викладачів і науковцівУ Рівному презентували книгу про родину відомих у місті викладачів і науковців (34)
У Рівному напередодні презентували книгу "Родинне дерево", яка розповідає життєпис родини, що багато років присвятила роботі у Національному університеті водного господарства та природокористування....
На Рівненщині СБУ викрила «на гарячому» посадовця лікарні на хабаріНа Рівненщині СБУ викрила «на гарячому» посадовця лікарні на хабарі (39)
Служба безпеки регіону викрила заступника головного лікаря однієї з лікарень Рівненської області, який вимагав у місцевого жителя кошти за формування та продовження терміну дії його групи...

Пошук

Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"



Наші новини на Facebook

Наш Топ-100

QRcode
ПіКа   ПіКа (С) 2013-2024    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.