Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа

♥ Додати в "Закладки"


Популярне

У Вараському районі поліцейські виявили посів конопель і вилучили наркотики: розпочато досудове розслідування (17193)

Тертий пиріг з сиром та ягодами (2150)

На Рівненщині правоохоронці затримали зловмисника, який продавав автомобілі, призначені для ЗСУ (2090)

Курча запечене по-грузинські (чкмерулі) (1801)

У Рівному чоловік викрав побутову техніку із орендованих квартир (1790)

Встановлено особу зловмисника, причетного до умисного вбивства у Рівному (1786)

У Рівненській обласній дитячій лікарні відкрили сімейну кімнату (1769)

Ванільне морозиво з пармезаном (1728)

У Рівному триває підготовка до опалювального сезону (1748)

У Рокитному на збуті марихуани викрили місцевого жителя (1723)

Закуска із запечених баклажанів (1710)

Правоохоронцю, який застрелив чоловіка у Рівному, повідомили про підозру (1693)

18 нових автобусів курсуватимуть вулицями Рівного (1649)

У Рівненському районі внаслідок ДТП загинув неповнолітній мотоцикліст (1674)

У закладах освіти Рівненщини створюють безпечне середовище (1647)

У Сарненському районі внаслідок ДТП загинули двоє братів (1654)

Рівненські аудитори виявили на комунальному підприємстві порушень та недоліків на мільйони гривень (1563)

Із російського полону визволили чотирьох військових з Рівненщини (1559)

Баклажан-кебаб в духовці (1549)

Освіта Рівненщини проходить випробовування війною (1532)

#новиниРівне,#новиниРівного,#новини...
Шербет з фіолетового базиліку
Тетяна Хвиль

10:21 13.08.2021

Шербет з фіолетового базиліку

Прошу не плутати шербет і щербет, це зовсім різні речі. Шербет - дуже солодкий, концентрований напій, навіть сироп, а щербет - всім знайомі солодощі, на які навіть дивитися солодко, як на мене. Сьогодні про напій-сироп. Я навіть писати не буду, про те, чому готуємо самі, а не купуємо готовий - це справа індивідуальна. Краще поговоримо про смак і сфери застосування. Смак яскравий, точніше спочатку аромат, який водить в транс, ти сидиш і нюхаєш його як токсикоман, коли приходиш до тями і пробуєш, починається друга фаза - судорожно робиш чай і думаєш "ну ще ложечку і все, ну ось цю крапельку і закриваю", а потім знову насолоджуєшся ароматом. Для чого цей сироп? Додати до білого вина (горілки) швепес і трохи шербету - прекрасний коктейль готовий. Полити йогурт, оладки, млинці, додати до кави замість цукру, трохи розвести з водою і просочити бісквіти, а морозиво полити і присипати горіхами і буде повний релакс зі східними нотками. А ось у мене була просто цікавість - що ж воно таке?

На 350мл готового шербету

250мл. води

500гр. цукру

сік половини лимона

150-200гр. фіолетового базиліка (разом зі стеблами)

1 паличка кориці

3 шт гвоздики

У воду додати цукор і прянощі, поставити на плиту і прогріти, поки цукор не розчиниться. Потім варити приблизно 10 хв, поки прянощі не розкриють свій аромат. Додати сік половини лимона

В готовий сироп додати половину всього базиліку (помитого і ретельно обсушеного). Відразу ж прибрати сироп з плити, накрити кришкою і залишити на 10-12 годин, щоб базилік віддав весь свій аромат і колір. Можно залишити і на добу

На другий день, віджати базилік і викинути

У сироп додати другу частину базиліка (корицю і гвоздику не забираємо з сиропу). Поставити на плиту, прогріти, спробувати і виправити смак соком лимона від другої половинки.

Потім варити сироп на маленькому вогні, приблизно 10-15хв.

Збільшити температуру (до 105С) і дати сиропу трохи покипіти. Перевірити його на краплю, вона повинна тримати форму! Якщо крапля тримає форму, то сироп готовий.

У сиропу повинна бути консистенція, трохи більше рідка, ніж рідкий мед.

Ретельно процідити сироп від базиліка, корицю і гвоздику можна в ньому залишити, за бажанням, тоді з часом у сиропу буде більш пряний аромат і розлити по стерильним пляшках.

Зберігати можна при кімнатній температурі в сухому і темному місці.

З часом сироп стає трохи густішим.

Тетяна Хвиль


Переглядів: 628


Додайте коментар:

защитный код

У Рівному урочисто відзначили 10 річницю створення «АЗОВу»У Рівному урочисто відзначили 10 річницю створення «АЗОВу» (13)
Сьогодні, 3 травня, у Рівному відзначили 10-ту річницю створення підрозділу «Азов». Поблизу муралу пам'яті рівненських бійців "Азову", що на Театральній площі, зібралися рівняни, аби вшанувати мужніх...
У Рівному літні люди отримають понад тисячу Великодніх продуктових пакетівУ Рівному літні люди отримають понад тисячу Великодніх продуктових пакетів (14)
Йдеться зокрема про підопічних Територіального центру соціального обслуговування міста Рівного, а це насамперед літні одинокі люди, особи з інвалідністю та люди, позбавлені можливості самостійно...
Напередодні Великодня у Рівному провели масштабні благодійні акції на підтримку українських військовихНапередодні Великодня у Рівному провели масштабні благодійні акції на підтримку українських військових (29)
Великодні дні – це час, коли ми прагнемо ділитись теплом і любов'ю з ближніми. У Рівному волонтери громадської організації “Рівне Разом” організували цілу низку акцій на підтримку Збройних Сил...
У Рівному чоловік погрожував револьвером священникуУ Рівному чоловік погрожував револьвером священнику (28)
Інцидент стався учора, першого травня, близько 17 години, у храмі на вулиці Соборна...
Представники Ради безбар’єрності Рівного вивчали нові інструменти комунікації з громадськістю задля побудови відкритого діалогу в громадіПредставники Ради безбар’єрності Рівного вивчали нові інструменти комунікації з громадськістю задля побудови відкритого діалогу в громаді (34)
Розуміючи важливість відкритого та чесного діалогу з громадою, як інструменту побудови безбар’єрності на місцевому рівні, представники Ради безбар’єрності Рівного взяли участь у семінарі,...
У Рівному презентували книгу про родину відомих у місті викладачів і науковцівУ Рівному презентували книгу про родину відомих у місті викладачів і науковців (31)
У Рівному напередодні презентували книгу "Родинне дерево", яка розповідає життєпис родини, що багато років присвятила роботі у Національному університеті водного господарства та природокористування....
На Рівненщині СБУ викрила «на гарячому» посадовця лікарні на хабаріНа Рівненщині СБУ викрила «на гарячому» посадовця лікарні на хабарі (32)
Служба безпеки регіону викрила заступника головного лікаря однієї з лікарень Рівненської області, який вимагав у місцевого жителя кошти за формування та продовження терміну дії його групи...

Пошук

Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"



Наші новини на Facebook

Наш Топ-100

QRcode
ПіКа   ПіКа (С) 2013-2024    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.