Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа -

♥ Додати в "Закладки"


Популярне

Дорогу М-06 від Києва до Рівного включили до перших ділянок програми державно-приватного партнерства у дорожній галузі (3943)

Мотопомпи та бурштин вилучили поліцейські на Рівненщині (2670)

У Рівному травмувався водій легковика внаслідок зіткнення із напівпричепом вантажівки (2633)

Бытовой ковролин — уют и комфорт в вашем доме (2496)

Мотопомпу та майже дев’ять кілограмів бурштину вилучили на Рівненщині (2360)

Салат з оселедця та квасолі (2480)

Американська класика - брауні (2451)

Хто перемагає на виборах у Рівному? (2423)

Гарячий шоколад (2408)

На трасі «Київ-Чоп» під колесами вантажівки загинув житель Рівненського району (2367)

Рівненська міська ТВК оголосила результати виборів міського голови Рівного (2383)

На Рівненщині оперативники викрили неповнолітнього крадія грошей зі скриньок у соборі (2370)

У Володимирецькому районі загинув неповнолітній мотоцикліст (2369)

З понеділка на Рівненщині побільшає «червоних» зон (2343)

На Рівненщині в прикордонні викрито нелегальний цех з обробки бурштину (2336)

На Рівненщині поліцейські встановлюють особу загиблого внаслідок ДТП (2285)

Здобунівчанин ножем поранив дружину (2289)

Як Рівненська міська ТВК визначала результати виборів депутатів Рівненської міської ради (2274)

У Рокитнівському районі у ДТП постраждали водій та пасажир мотоцикла (2230)

В Рівному внаслідок ДТП загинув водій легковика (2031)

#новиниРівне,#новиниРівного,#новиниПопулярне Рекламна газета "Об`ява"
#Рецепти
Молочна квітка, родом з Італії
Тетяна Хвиль
14:04 03.04.2014

Молочна квітка, родом з Італії

Справжня класична моцарелла (mozzarella di bufala campana) –– це свіжий сир швидкого дозрівання, виготовлений за спеціальною технологією з молока чорних буйволиць в італійському регіоні Кампанія.

Молоко для моцарели має бути передано сироварні не пізніше 12 годин після доїння і утримуватися в спеціальних посудинах. Після того, як молоко згорнулося, в нього додають спеціальний сичужний фермент і нагрівають отриману масу до 80-90 градусів. Традиційно замішування сирної маси повинно відбуватися вручну за допомогою спеціальної дерев'яної палиці. Після отримання однорідної еластичної маси від неї відокремлюються шматки різного розміру - обріз (mozzatuta) - і ліпиться сир. Незважаючи на те, що класична моцарелла готується з молока буйволиць, вона може бути і з коров'ячого молока. Така моцарелла носить назву "молочна квітка" (fior di late).

Найсмачнішою вважають одноденний сир, який я і пропоную приготувати, долучитися, так би мовити, до гурманства.

На 200гр готової моцарелли нам знадобиться дві літри свіжого (не пастеризованого молока, в ідеалі домашнього), яке потрібно нагріти до 70С°, додати до нього сік ½ лимона (лимон беремо великий, так щоб соку було приблизно 2ст.л.) і самий головний компонент –– пепсин. Він ще називається сичужний фермент. Продається у будь-якому ветеринарному кіоску, коштує 8грн. за 1гр., але його вистачає на 100л молока. Тобто нам знадобиться пепсину на кінчику чайної ложки.

Пепсин розчиняємо у ½ склянки води, і додаємо відразу за лимонним соком.

Миттєво починає відділятися сироватка. Ми все гарно вимішуємо в одну сторону, має утворитися сирний згусток. Сироватку зливаємо (не виливаємо, я потім розкажу кілька цікавих рецептів), сир віддушуємо руками. На цьому етапі починаємо працювати виключно в рукавички (я беру звичайні гумові, просто ретельно їх промиваю від тальку.)

Нагріваємо воду майже до кипіння, солимо за власним смаком. Занурюємо туда сирний згусток і починаємо його розминати прямо у воді (ось рукавички і збережуть наші ручки). Згусток ми розтягуємо, далі зминаємо назад, і знову розтягуємо. Так робимо кілька разів (6-7).

Навіть через рукавички може бути гаряче, тому я раджу біля себе поставити миску з холодною водою, і занурювати туда руки за потреби.

З готового згустка формуємо наші кульки моцарелли.

А далі на ваш розсуд, можна споживати відразу, а якщо є потреба протримати сир кілька днів, то робимо розсіл (вода +сіль закип’ятити і охолодити) і занурюємо наші кульки туда. Так домашня моцарелла може зберігатися 7-10 днів.

Формувати кульки сиру можна як стандартні (по 100гр.) та і міні (по 20-30гр.), в залежності від того як ви будете його застосовувати. Наприклад, для класичного салату капрезе чи піци краще взяти великі кульки, а для звичайного овочевого салату краще взяти міні-симпапульки, так буде нарядніше. А взагалі, цей сир смачний у будь-якому вигляді, навіть взяти просто оливкову олію, морську сіль, базилік (взимку –сухий, літом-свіжий), полити цією сумішшю моцареллу –– і вже готова святкова, смачна страва.

До речі, приготування цього сиру ’’від А до Я’’ зайняло у мене десь хвилин 50, а по вартості 11-12грн. (не знаю як правильно розрахувати пепсин). 200гр найсвіжішої моцарелли без консервантів та стабілізаторів за 12грн. –– це недорого. Моє улюблене поєднання –– мінімум затрат –– максимум користі.

Готувати легко, а готувати для близьких ще й приємно!!!

Базилік звичайний (його ще називають базилік запашний) – рослина, що поєднує в собі дивні корисні властивості і приємний оригінальний смак. Його застосовують не лише в кулінарії, але і в медицині, оскільки користь базиліку для організму настільки велика, що її важко переоцінити.

Більшості корисних властивостей базилік зобов’язаний ефірній олії, зміст якої в листі доходить до 1,5%. Завдяки саме ефіру базилік має такий ніжний і пряний смак і запах. До складу олії базиліку входять такі речовини, як: ліналоол, евгенол, меілхавінол, камфора (вона покращує сердечний ритм і сприятливо впливає на органи дихання). У його листі і стеблах знаходяться дубильні і мінеральні речовини, а також фітонциди, що мають антибактеріальну дію. Вітамінний ряд, що входить до складу базиліку не великий, але вносить істотний вклад до лікування багатьох хвороб, рослина містить: вітамін C, B2, PP, каротин, рутин, прості цукру.

Базилік має антисептичну дію, загоює рани, знімає спазм м’язів, кровоносних судин, зменшує кількість газів, зібраних в кишківнику і служить незамінним засобом при лікуванні запальних процесів в організмі.

Бета-каротин сприяє утворенню вітаміну A в організмі, який відповідає за хороший стан шкіри, волосся і нігтів. Вітаміни С і РР зміцнюють стінки судин, сприятливо впливають на роботу серцево-судинної системи в цілому. Евенгол сприяє виведенню шкідливого холестерину і звільняє організм від вільних радикалів, зміст калію сприяє нормалізації кров’яного тиску.

Дія базиліку на організм

Базилік прекрасно тонізує, сприяє загальному зміцненню організму, особливо в період реабілітації після перенесених операцій. Його застосовують як зовнішньо, так і внутрішньо. З базиліку готують спеціальний настій, який можна використовувати для полоскання горла при респіраторних захворюваннях, а також застосовувати при запальних процесах ясен, карієсі, неприємному запаху з рота, також його використовують у вигляді примочок на рани.

Базилік також має легкий сечогінний ефект, його корисні властивості полягають в здатності розм’якшувати невеликі кам’яні відкладення в нирках і виводити надлишки сечової кислоти. Його успішно застосовують при лікуванні сечокам’яної хвороби на початковій стадії розвитку. Вживання базиліку позитивно позначається на функціонуванні усієї сечостатевої системи в цілому.

Чим ще корисний базилік – це серйозна допомога при лікуванні гострих респіраторних захворювань, при астмі, бронхіті, туберкульозі. Маючи антибактеріальну дію базилік, прибирає причину запалення і бореться з інфекцією. Він допомагає нормалізувати температуру тіла при ГРВІ і ОРЗ.

Також корисні властивості базиліку використовуються при лікуванні головних болів, сердечних болів невротичного характеру, кашлю, ревматизму і ряду інших захворювань. Він також має протиканцерогенний ефект, його показано вживати раковим хворим.

Широко відома користь базиліку для нервової системи, він здатний зменшувати негативну дію стресу, знижує нервозність і тривожність, знімає напругу. Його застосовують для відновлення сил при інтенсивних фізичних і психічних навантаженнях.

Тетяна Хвиль, Р-Р

Молочна квітка, родом з Італії

Молочна квітка, родом з Італії

Молочна квітка, родом з Італії


Переглядів: 417


Додайте коментар:

защитный код

Для вчителів Рівненщини за державні гроші закупили ноутбукиДля вчителів Рівненщини за державні гроші закупили ноутбуки (369)
Рівненщина отримала 2344 ноутбуки для освітян...
У Рівному зУ Рівному з'явився ще один ліцензійний приватний заклад дошкільної освіти (372)
Приватний заклад дошкільної освіти «Щасливчик» знаходиться на вулиці Чорновола 91Д...
На Рівненщині мисливець поранив знайомогоНа Рівненщині мисливець поранив знайомого (218)
Повідомлення про те, що із отриманим під час полювання вогнепальним пораненням ока доставлено травмованого 38-річного жителя Острога до поліції учора, п’ятого грудня, близько 16:45 повідомили медики...
Рівненські аудитори виявили порушення у сфері закупівельРівненські аудитори виявили порушення у сфері закупівель (253)
Фахівці Управління Західного офісу Держаудитслужби в Рівненській області з початку 2021 року провели моніторинг 328 процедур закупівель товарів, робіт та послуг загальною вартістю 1309,7 млн грн, за...
Боєць з Рівненщини отримав звання «Героя України». ПосмертноБоєць з Рівненщини отримав звання «Героя України». Посмертно (152)
Президент України Володимир Зеленський присвоїв звання Героя України посмертно бійцю з Дубенщини – 22-річному Петру Полицяку...
Рівненський обласний Центр контролю та профілактики хвороб отримає 440 наборів для проведення ПЛР-досліджень на COVID-19Рівненський обласний Центр контролю та профілактики хвороб отримає 440 наборів для проведення ПЛР-досліджень на COVID-19 (63)
Україна отримала другу партію закуплених наборів для проведення ПЛР-досліджень на COVID-19...
У Рівному в автопригоді постраждала вагітнаУ Рівному в автопригоді постраждала вагітна (197)
На спецлінію 102 сьогодні, третього грудня, близько 11-ї години надійшло повідомлення про дорожньо-транспортну пригоду із потерпілими по вулиці Олекси Новака...
180 метрів нових мереж на Північному180 метрів нових мереж на Північному (37)
Працівники Рівнеоблводоканалу завершили роботу в рамках програми будівництва ДНЗ на вул. Коновальця, 16, відповідно до проєкту здійснили заміну запірної арматури, а також замінили близько 180 метрів в...

Погода
Пошук



Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"

Рекламна газета "Об`ява"



Пишіть тут, про те, що Вас цікавить, ідеї, теми. Заходьте, тут буде кльово! Тут будуть цікаві новини

Наш Топ-100

ПіКа -   ПіКа - (С) 2013-2022    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.