Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа -

♥ Додати в "Закладки"


Популярне

Дорогу М-06 від Києва до Рівного включили до перших ділянок програми державно-приватного партнерства у дорожній галузі (5955)

Мотопомпи та бурштин вилучили поліцейські на Рівненщині (3379)

У Рівному травмувався водій легковика внаслідок зіткнення із напівпричепом вантажівки (3338)

Салат з оселедця та квасолі (3283)

Мотопомпу та майже дев’ять кілограмів бурштину вилучили на Рівненщині (3061)

Бытовой ковролин — уют и комфорт в вашем доме (3209)

Гарячий шоколад (3178)

Американська класика - брауні (3170)

На трасі «Київ-Чоп» під колесами вантажівки загинув житель Рівненського району (3098)

Хто перемагає на виборах у Рівному? (3107)

На Рівненщині оперативники викрили неповнолітнього крадія грошей зі скриньок у соборі (3094)

Рівненська міська ТВК оголосила результати виборів міського голови Рівного (3070)

У Володимирецькому районі загинув неповнолітній мотоцикліст (3066)

На Рівненщині в прикордонні викрито нелегальний цех з обробки бурштину (3055)

З понеділка на Рівненщині побільшає «червоних» зон (3035)

На Рівненщині поліцейські встановлюють особу загиблого внаслідок ДТП (3007)

Як Рівненська міська ТВК визначала результати виборів депутатів Рівненської міської ради (2925)

Здобунівчанин ножем поранив дружину (2929)

У Рокитнівському районі у ДТП постраждали водій та пасажир мотоцикла (2855)

В Рівному внаслідок ДТП загинув водій легковика (2779)

#новиниРівне,#новиниРівного,#новиниПопулярне Рекламна газета "Об`ява"
Моя перша паска
Тетяна Хвиль

11:44 18.04.2014

Моя перша паска

Це моя перша паска з дріжджового тіста. Повністю моя від замісу до глазурі. І вона виявилася якраз такою, якою я і хотіла бачити свої пасочки. Можливо і можна так казати, але ніколи мені не подобалося звичайне здобне тісто, з якого випікають паски. Причому в жодних варіаціях: на 30 жовтках, заварні, з кілограмом масла. Все було не так. І ось рік тому, на одному французькому сайті я побачила фото здобної булки і зрозуміла, що це якраз те що я шукала. Рецепт кондитера Ніколя Пепана (на фото був його витвір) знайшла значно пізніше, і тільки тепер зробила.

Правда я не стала чекати самого свята, а відразу і спробувала. Ну що сказати? А слів просто немає, оскільки невагоме, ніжне тісто з різними смаковими відтінками повністю захоплює вашу увагу. На мою думку – такою і має бути справжня паска.

Починаємо роботу з того, що замочуємо 100 родзинок у алкоголі. Можна брати на свій смак, у мене був апельсиновий лікер (звичайно ж домашній). Далі просіюємо 400гр. борошна, додаємо 240гр. яєць (приблизно 4 великих або 5 маленьких), 40гр. цукру, 10гр. солі. Все замішуємо міксером за допомогою насадки «гачок». Майте на увазі, тісто дуже щільне.

Далі додаємо 20гр. молока і, розчинені у ньому 15гр. дріжджів.

До тіста поступово додаємо 240 масла кімнатної температури. Я просто порізала масло на невеликі шматочки. Все мішаємо хвилин 15.

До речі всі фото я пронумерувала, щоб було видно всю еволюцію тіста.

Даємо підійти 2 години, накривши рушником.

Просушуємо родзинки паперовим рушником і додаємо в тісто. Гарно вимішуємо руками, затягуємо миску плівкою, і ставимо в холодильник на ніч. Зверніть увагу, що миска має бути велика.

Зранку дістаємо тісто, і ось тут нас чекає несподіванка. На ніч ми ставили тісто, на дотик майже невагоме, а зранку дістали значно щільніше, але не менш ніжне. Закладаємо тісто у форми і даємо відпочити 2 години. Духовка розігріта до 180С°. Ставимо пасочки на 20-30 хвилин, залежно від розмірів. Якщо ви бачите, що верх починає запікатися більше ніж низ, то просто прикриваємо зверху фольгою.

Поки паски печуть робимо сироп 150гр. цукру на 150мл води.

Ще ми робимо «горіхове масло», 150гр. масла розтоплюємо на невеликому вогні до появи запаху, що нагадує лісовий горіх. Звідки і така назва.

Паски виймаємо з духовки, даємо охолонути.

А далі беремо кожну пасочку, занурюємо в сироп, даємо 1-2 хвилини прийти до тями і далі занурюємо в масло. Ставимо на решітку, даємо маслу стекти. Не бійтеся, така процедура дає паскам довше залишатися свіжими та не дає висихати тісту.

Далі покриваємо улюбленою глазур’ю і все. До свята готові.

Готувати легко, а готувати для близьких ще і приємно!!!

Майже усі системи і органи людського організму схильні до цілющої дії родзинок. Цей сухофрукт застосовується як засіб проти недокрів’я, від лихоманки, при порушеннях травлення, при хворобах серця і нирок. Також родзинки будуть корисні людям при випаданні волосся.

Ізюм корисний при вагітності жінкам, у яких низький гемоглобін і дефіцит заліза. Недолік заліза і малий зміст гемоглобіну в крові погано позначається на живленні і розвитку плоду. Ізюм і курага прекрасне поєднання, яке значно підвищує зміст заліза в організмі при вагітності. Потреба в кальції при вагітності подвоюється, а родзинки це також прекрасне джерело цієї мінеральної речовини. Мами, які годують грудьми своїх малюків, можуть посилити прилив молока і поліпшити лактацію, включивши у своє меню блюда із змістом родзинок.

Серцево-судинна система дуже прихильно відгукується на вживання родзинок, високий вміст калію і магнію зміцнює міокард, покращує провідність імпульсів і налагоджує скорочувальну роботу серця. Ізюм значно зменшує набряки і знижує артеріальний тиск.

Олеанолева кислота в родзинках – чудовий антиоксидант і виступає в ролі пригнічувача бактерій, тому родзинки широко використовуються за наявності стоматологічних проблем.

Ізюм використовується і при захворюваннях дихальних шляхів як протикашельний засіб, а також при лікуванні бронхіту, пневмонії, фарингіті.

Позитивно впливають родзинки на шкірний покрив, подрібнені ягоди у вигляді кашки прикладають до фурункулів, використовують при лікуванні лишаю.

Корисні властивості родзинок очевидні, одна не варто забувати, що високий вміст цукрів робить цей продукт висококалорійним – 270-300 Ккал на 100 грам родзинок, тому зловживати цими сухофруктами не рекомендується. Не рекомендовано вживати родзинки людям, ожирінням, що страждає, цукровим діабетом, виразковими поразками гастродуоденальної області.

Тетяна Хвиль, Р-Р

Моя перша паска

Моя перша паска

Моя перша паска


Переглядів: 686


Додайте коментар:

защитный код

Рівненщина прощалася з ГероямиРівненщина прощалася з Героями (709)
Вони боролися за нашу свободу, вони віддали за нас стукіт свого серця…...
Мережі АЗС на Рівненщині відновлюють продаж пального за готівкуМережі АЗС на Рівненщині відновлюють продаж пального за готівку (899)
Керівництво області продовжує системну роботу по забезпеченню Рівненщини пальним. Сьогодні вже декілька мереж АЗС оголосили «доступні години» для заправки всіх охочих за готівку, повідомив начальник Р...
Віталій Коваль домовився із керівниками АЗС про відпуск пального за готівкуВіталій Коваль домовився із керівниками АЗС про відпуск пального за готівку (944)
Начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль під час робочої поїздки до Києва зустрівся із керівниками найбільших мереж АЗС в Україні...
У Рівному визначилися з новими назвами для 15 вулицьУ Рівному визначилися з новими назвами для 15 вулиць (1052)
Пропозиції напрацювала Комісія з питань найменування міських об’єктів, встановлення пам'ятних знаків, меморіальних та анотаційних дощок на території міста Рівне...
У стані сп’яніння та з наркотиками: на Рівненщині у водійки вилучили пів кілограма амфетамінуУ стані сп’яніння та з наркотиками: на Рівненщині у водійки вилучили пів кілограма амфетаміну (733)
Кермувальницю автомобіля «ЗАЗ» вчора, 18 травня, близько 23:10 зупинили працівники поліції на одному із блокпостів колишнього Острозького району...
Рівне провело в останню путь Василя ЛісовськогоРівне провело в останню путь Василя Лісовського (381)
Рівне проводжає своїх Героїв, схиляючи голови у скорботі......
Серед загиблих та потерпілих – 6 неповнолітніх: подробиці розслідування масштабної ДТП на РівненщиніСеред загиблих та потерпілих – 6 неповнолітніх: подробиці розслідування масштабної ДТП на Рівненщині (972)
Рівненська обласна прокуратура здійснює процесуальне керівництво у досудовому розслідуванні кримінального провадження за фактом порушення правил безпеки дорожнього руху, що призвело до загибелі людей...
На Рівненщині продовжує працювати етнопаркНа Рівненщині продовжує працювати етнопарк (1000)
На Рівненщині, а саме в Радивилові, продовжує працювати етнопарк "Ладомирія"...

Погода
Пошук

Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"

Рекламна газета "Об`ява"



Пишіть тут, про те, що Вас цікавить, ідеї, теми. Заходьте, тут буде кльово! Тут будуть цікаві новини

Наш Топ-100

ПіКа -   ПіКа - (С) 2013-2022    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.