Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа

♥ Додати в "Закладки"


Популярне

У Вараському районі поліцейські виявили посів конопель і вилучили наркотики: розпочато досудове розслідування (17193)

Тертий пиріг з сиром та ягодами (2150)

На Рівненщині правоохоронці затримали зловмисника, який продавав автомобілі, призначені для ЗСУ (2090)

Курча запечене по-грузинські (чкмерулі) (1801)

У Рівному чоловік викрав побутову техніку із орендованих квартир (1790)

Встановлено особу зловмисника, причетного до умисного вбивства у Рівному (1786)

У Рівненській обласній дитячій лікарні відкрили сімейну кімнату (1769)

Ванільне морозиво з пармезаном (1728)

У Рівному триває підготовка до опалювального сезону (1748)

У Рокитному на збуті марихуани викрили місцевого жителя (1723)

Закуска із запечених баклажанів (1710)

Правоохоронцю, який застрелив чоловіка у Рівному, повідомили про підозру (1693)

18 нових автобусів курсуватимуть вулицями Рівного (1649)

У Рівненському районі внаслідок ДТП загинув неповнолітній мотоцикліст (1674)

У закладах освіти Рівненщини створюють безпечне середовище (1647)

У Сарненському районі внаслідок ДТП загинули двоє братів (1654)

Рівненські аудитори виявили на комунальному підприємстві порушень та недоліків на мільйони гривень (1563)

Із російського полону визволили чотирьох військових з Рівненщини (1559)

Баклажан-кебаб в духовці (1548)

Освіта Рівненщини проходить випробовування війною (1532)

#новиниРівне,#новиниРівного,#новини...
#Корисні поради
14:34 26.06.2023

Психолог перерахував вагомі причини зважитися на розлучення

Якщо чоловік вживає наркотики і застосовує фізичне насильство, неодмінно потрібно розлучатися, впевнений сімейний психолог з тридцятирічним стажем Стівен Інг. Ці та інші вагомі причини зважитися на розлучення він перерахував у статті для Psychology Today.

Якщо ви вже прийняли рішення - вам на https://razvod-online.com.ua/ru, там допоможуть усе зробити найлегшим способом. Якщо не впевнені, читаємо далі.

Фізичне та емоційне насильство, на думку Інга — очевидні приводи розірвати шлюбні узи. Він пояснив, що не варто миритися з загрозою власного життя і безпеки. Щоб не зіткнутися з подібною ситуацією надалі, експерт порадив з самого початку спільного життя чітко вибудовувати межі допустимого в парі поведінки.

Як приймати рішення

Інг назвав метою будь-якого шлюбу створення міцного партнерства, в якому люди об'єднують свої сильні сторони для боротьби з життєвими викликами. Однак, якщо один з партнерів страждає від наркозалежності, то, за словами психолога, тим самим руйнується сама суть такого партнерства і сенсу зберігати такий шлюб немає. «Приведіть свої справи в порядок і вперед», — підтримав зважилися на розлучення він.

Експерт також повідомив, що існують люди зі специфічними розладами особистості, що не дозволяють відчувати любов по відношенню до іншої людини. «Просити їх про кохання — це як просити пораненого пробігти марафон. Вони просто не можуть цього зробити», — пояснив Інг і порадив залишити такого партнера.

Крім цього психолог дав пораду йти від людей, патологічно нездатних приймати важливі рішення. Він додав, що такі люди можуть бути дуже милими, не мати шкідливих звичок і навіть любити партнера, але при цьому скидати на нього всю відповідальність за шлюб, ведення домашнього господарства і фінансів, виховання дітей і так далі.

Перед тим, як прийняти остаточне рішення, Інг порекомендував проаналізувати можливі втрати від розриву відносин і подавати на розлучення, якщо шлюб приносить більше шкоди, ніж користі. Якщо виникають страхи і сумніви, Інг порадив застосувати простий психологічний прийом. «Велика частина нашого сумніву щодо того, розлучатися чи ні, випаровується, коли ми задаємо собі одне просте запитання: чи порадив би я своїй дорослій дитині залишатися в таких же стосунках, як у мене?» — уклав він.

Перш ніж оформити розлучення юридично, пари проходять дві критичні стадії, якими б не були причини:

1. Емоційне розлучення-крах ілюзій подружнього життя, незадоволеність, відчуження. У цей період подружжя ще намагаються контролювати партнера, сподіваються вплинути на ситуацію силовими прийомами або, навпаки, пустити все на самоплив. Банальні сварки перетікають в хронічні конфлікти.

2. Відчай перед розлученням — його відчувають обоє, якими б не були причини: виснаженість, біль, страх, злість. Почуття і вчинки суперечливі, відчуття порожнечі і хаосу. Слабкі спроби все повернути, але при цьому очікування ініціативи від партнера. Конфлікт стає чи єдиним способом спілкування.

Так чи ні?

«Завдання цієї вправи-навчитися слухати і розуміти себе!»-каже психотерапевт Олена ДОБРОБАБЕНКО, до якої ми звернулися за практичними порадами.

Якщо ви позаду «крок до розлучення», то у Вашому житті зараз переважує негатив. А вам потрібно створити собі позитивну установку, яка стане вашим девізом. Вона повинна починатися зі слів: «Я хочу...» це чарівна тренінгова вправа, яка творить чудеса.

Переглядів: 4524

Пошук

Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"



Наші новини на Facebook

Наш Топ-100

QRcode
ПіКа   ПіКа (С) 2013-2024    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.