Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа

♥ Додати в "Закладки"


Популярне

У Вараському районі поліцейські виявили посів конопель і вилучили наркотики: розпочато досудове розслідування (17193)

Тертий пиріг з сиром та ягодами (2150)

На Рівненщині правоохоронці затримали зловмисника, який продавав автомобілі, призначені для ЗСУ (2090)

Курча запечене по-грузинські (чкмерулі) (1801)

У Рівному чоловік викрав побутову техніку із орендованих квартир (1790)

Встановлено особу зловмисника, причетного до умисного вбивства у Рівному (1786)

У Рівненській обласній дитячій лікарні відкрили сімейну кімнату (1769)

Ванільне морозиво з пармезаном (1728)

У Рівному триває підготовка до опалювального сезону (1748)

У Рокитному на збуті марихуани викрили місцевого жителя (1723)

Закуска із запечених баклажанів (1710)

Правоохоронцю, який застрелив чоловіка у Рівному, повідомили про підозру (1693)

18 нових автобусів курсуватимуть вулицями Рівного (1649)

У Рівненському районі внаслідок ДТП загинув неповнолітній мотоцикліст (1674)

У закладах освіти Рівненщини створюють безпечне середовище (1647)

У Сарненському районі внаслідок ДТП загинули двоє братів (1654)

Рівненські аудитори виявили на комунальному підприємстві порушень та недоліків на мільйони гривень (1563)

Із російського полону визволили чотирьох військових з Рівненщини (1559)

Баклажан-кебаб в духовці (1548)

Освіта Рівненщини проходить випробовування війною (1532)

#новиниРівне,#новиниРівного,#новини...
#Спорт
14:45 29.06.2023

Як правильно підібрати кросівки чи кеди

Кеди необхідні не тільки для занять спортом, але і для звичайних прогулянок і навіть танців — це взуття універсальна. Тому підійти до питання “як вибрати кросівки” варто ретельно на сайті https://monoad.ua/. Від того, для якої мети ви збираєтеся підбирати кросівки, залежить, яку модель вибрати і на що варто звернути увагу. Правильно підібране взуття не тільки забезпечить комфорт, але і допоможе зберегти здоров'я. Прочитавши цю статтю, ви дізнаєтеся, які кросівки можна носити в повсякденному житті, а які для спорту.

Як правильно підібрати кросівки

Кросівки необхідні не тільки для занять спортом, але і для звичайних прогулянок і навіть танців — це взуття універсальна. Тому підійти до питання “як вибрати кросівки” варто ретельно. Від того, для якої мети ви збираєтеся підбирати кросівки, залежить, яку модель вибрати і на що варто звернути увагу. Правильно підібране взуття не тільки забезпечить комфорт, але і допоможе зберегти здоров'я. Прочитавши цю статтю, ви дізнаєтеся, які кросівки можна носити в повсякденному житті, а які для спорту.

Як вибрати кросівки для повсякденного носіння

Уважно оглядайте кросівки перед покупкою. Оскільки ви будете відчувати в них фізичні навантаження, а не крокувати по подіуму, на першому місці стоїть питання практичності, а не краси. Зверніть увагу на наступні моменти:

  • не повинно бути слідів і патьоків клею;
  • рядки повинні бути рівними;
  • краще купити взуття, яка і прошита і проклеєна;
  • відсутність вираженого запаху;
  • обов'язкова наклейка з інформацією про матеріали підошви і зовнішньої і внутрішньої частини моделі;
  • інформація про країну-виробника і бренд;
  • віддавайте перевагу натуральній шкірі, оскільки шкірозамінник принесе тільки шкоду (не варто економити і купувати дешеву модель);
  • устілка повинна бути знімною, що відповідає вимогам гігієни (її можна буде просушити), а також при необхідності використовувати замість неї спеціальну ортопедичну.

Якщо модель не відповідає цим вимогам, вибирайте іншу.

 білі кросівки на низькій підошві чудово поєднуються з темними джинсами

Примірка взуття

Правильний вибір кросівок в 90% залежить від правильної примірки. Обов'язково приміряйте взуття на обидві ноги. Варто знати, як вибрати розмір кросівок. При примірці стежте, щоб взуття щільно прилягала до ноги, але і не тиснула. Одягайте для примірки шкарпетки, в яких ви будете ходити або бігати. Пам'ятайте, що товсті шкарпетки додають половину розміру, а тонкі чверть. Для кращої усадки по нозі потрібно починати шнурівку знизу. Великий палець не повинен діставати до носка 5 мм, оскільки нога буде збільшуватися при бігу. Притисніть носок взуття великим пальцем: якщо залишається відстань рівне йому, це ваш розмір.

Примірку потрібно проводити після обіду або ввечері, оскільки в цей час від навантажень нога вже зазвичай знаходиться в набряклому стані. При виборі кросівок вам потрібно враховувати ступінь пронації і висоту зводу стопи, оскільки від цих параметрів залежить ймовірність отримати травму. Для тих, у кого пронація Надлишкова, а Звід низький, потрібна взуття з супінатором. У спеціалізованому магазині скористайтеся послугами консультанта, щоб дізнатися свою пронацію. Для гіпопронаторів носити супінатори не можна, оскільки можна підвернути ногу. Правильно вибрати розмір кросівок дуже важливо, адже не комфортне взуття завдасть шкоди вашому здоров'ю.

 Примірка кросівок-ключовий етап правильного вибору

Відмінність жіночих кросівок від чоловічих

У жіночих кросівках застосовуються додаткові технології https://monoad.ua/women/hinochi-kedy-vans/. Вони відрізняються кольором, шириною колодки (в жіночих колодка вже), п'ята вище, а амортизація м'якше. Найчастіше в магазинах жіночі та чоловічі кросівки розсортовані. Тому, варто просто поцікавитися у продавця, де які. Не варто забувати, що існує взуття унісекс, яка підходить як чоловікам, так і жінкам. Для того, щоб вибрати чоловічі кросівки правильно, необхідно точно визначитися з метою їх використання.

відмінність жіночих кросівок від чоловічих

Перевіряємо продавця на компетентність

Кращий варіант перевірити компетентність продавця — заздалегідь вивчити інформацію про одну або кілька моделей. Таким чином прийшовши в магазин ви задасте менеджеру з продажу пару питань, відповіді на яких визначать його компетентність. Розпитайте продавця про моделі та різницю між ними. Попросіть підібрати модель під ваші анатомічні особливості: висоту підйому, Звід, пронацію. Продавець консультант допоможе вам визначитися які кросівки краще.

Оригінал або підробка

У деяких випадках підробку легко відрізнити, так як написання бренду містить помилки. Якщо ви не можете знайти країну-виробника, відмовтеся від покупки товару невідомого походження. При примірці встаньте навшпиньки: в якісному взутті згинається передня третина моделі. Якщо при згинанні кросівка руками «перелом» припадає на його середину, це неякісний товар. Оригінальні кросівки можуть гнутися тільки в певному місці. Вирішивши носити таке взуття, ви ризикуєте отримати серйозні травми ноги.

Види і функціональні особливості кросівок

Існує багато різних видів кросівок, які виробляються для певних цілей і можуть значно відрізнятися. Якщо ви підбираєте спортивне взуття під наявний гардероб, необхідно зробити акцент на виборі кольору кросівок. Правильне поєднання відтінків дозволить створити шикарний образ.

Бігові моделі кросівок

Від того, по якому покриттю буде бігати спортсмен, залежить з якою підошвою вибирати взуття. Вибрати зручні кросівки дуже важливо, адже найчастіше, за експлуатацію невідповідної взуття розраховуються здоров'ям. Для асфальту і рівній твердій поверхні підходять моделі з рівною м'якою підошвою, а для м'яких покриттів з більш глибоким протектором, для бездоріжжя потрібні ще більші протектори або залізні шипи і взуття з бічною підтримкою, яка оберігає від вивиху.

Загальні особливості цього різновиду:

  • обов'язкові амортизаційні вставки під п'ятою;
  • мають поліпшену амортизацію і стабілізацію;
  • перед підошви і верху кросівка гнучкий і м'який;
  • підошва має вставки з стійкою до стирання гуми частіше в п'яті і з зовнішньої сторони носка;
  • виконуються з матеріалів, які добре дихають;
  • шнурівка розташовується ближче до внутрішньої частини стопи;
  • устілка повинна зніматися;
  • пара не повинна важити більше 400 гр.

Кросівки для ходьби

Відрізняються великою вагою від бігових. Мають рифлену жорстку підошву, кругову прошивку і гумовий мисок, а верх відрізняється м'якістю. Повинні забезпечувати хорошу фіксацію стопи.

 кросівки для ходьби New Balance рожевого кольору з вставкою у вигляді сітки.

Кросівки для заняття в спортзалі

Таке взуття виконується з матеріалів, які мають хорошу повітропроникність, відрізняються відсутністю швів, моделі мають невелику вагу. Вибрати чоловічі кросівки для спортзалу важче, ніж жіночі https://monoad.ua/women/zhinochi-vysoki-kedy-converse/. Тому, якщо ви купуєте спортивне взуття з метою заняття бодібілдингом вибирайте ретельніше.

білі кросівки для заняття в спортзалі від фірми New Balance

Кросівки для заняття фітнесом

Повинні добре захищати гомілковостопний суглоб. Такі моделі легкі, гнучкі, мають повітряні подушечки в передній частині підошви, а рельєф виражений не сильно. Щоб легше здійснювати обертальні рухи, шкарпеткова частина підошви може мати коло. Верх виконується з щільного добре вентильованого матеріалу.

жіночі кросівки для фітнесу Лотто з плетеного текстилю з дихаючою устілкою Air Breeze

Кросівки для кроссфіта

Такі моделі відрізняються універсальністю, оскільки Кроссфіт пов'язаний з виконанням різних вправ з елементами гімнастики, важкої атлетики, бігу.До основних переваг відносять:

  • Стійку і не пружну підошву, яка забезпечує стабільність при силових вправах.
  • Міцність підошви.
  • Відрізняються хорошим зчепленням з покриттям.
  • Верх з сітчастого матеріалу, який добре пропускає повітря для запобігання сильного потіння ніг.
  • Кросівки для танців

    Підошва повинна добре гнутися під склепінням стопи. Потрібно врахувати той вид танцю, яким ви займаєтеся. Так, для джазу, латини підійдуть «джазовки», а для хіп-хопу потрібно вибирати взуття з плоскою підошвою і малою вагою, також можна використовувати баскетбольні. Підбирати потрібно точно за розміром ноги. Кросівки для танців виконуються з натурального матеріалу для природної вентиляції, без внутрішніх швів, що оберігає від мозолів, а устілки мають супінатори для підтримки зводу.

    кросівки для танців з роздільною підошвою

     кросівки для танців Reebok призначені для хіп-хопу

    ШТАНГЕТКИ

    Штангетки застосовуються при заняттях важкою атлетикою і повинні надійно забезпечувати хорошу опору. П'ята повинна бути піднята, щоб полегшити виконання глибоких присідань з вагою, тому підошва у таких моделей тверда, вони оснащуються каблуками з дерева або пластику, які мають висоту 12-20 мм.підбір відповідної моделі є запорукою правильного виконання вправ, оскільки Конструктивні особливості такого взуття забезпечують правильний нахил корпусу. До дорогих і відомих моделей відноситься Adidas AdiPower, підошва у яких лита і тверда, верх Шкіряний, а додатковий ремінець надійно фіксує стопу.

    Прогулянкові кросівки

    Таке взуття повинна забезпечувати зручність і комфорт при носінні, бути практичною і підходити до будь-яких типів покриття. Зверху і в бічних частинах вони мають вентиляційні отвори, щоб стопи «дихали», протектори неглибокі і гнучкі, верхня частина виконується з текстилю, шкіри і синтетики. Якщо ви вибираєте кросівки на літо, зробіть акцент на якості матеріалу. Не скупіться, адже взуття з дешевого матеріалу може нашкодити шкірних покривів, що згодом призведе до серйозних захворювань.

    Переглядів: 4927

    Пошук

    Кулінарний конкурс

    Кулінарний записник
    Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



    Зареєструватися


    Газета "Piвне-Ракурс"



    Наші новини на Facebook

    Наш Топ-100

    QRcode
    ПіКа   ПіКа (С) 2013-2024    Всі права захищено.
    Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.