Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа

♥ Додати в "Закладки"


Популярне

У Вараському районі поліцейські виявили посів конопель і вилучили наркотики: розпочато досудове розслідування (23982)

Тертий пиріг з сиром та ягодами (3698)

Ванільне морозиво з пармезаном (3252)

На Рівненщині правоохоронці затримали зловмисника, який продавав автомобілі, призначені для ЗСУ (3256)

Курча запечене по-грузинські (чкмерулі) (3071)

Встановлено особу зловмисника, причетного до умисного вбивства у Рівному (3059)

Закуска із запечених баклажанів (3006)

У Рівному чоловік викрав побутову техніку із орендованих квартир (3005)

У Рівному триває підготовка до опалювального сезону (2997)

Баклажан-кебаб в духовці (2874)

У Рівненській обласній дитячій лікарні відкрили сімейну кімнату (2912)

У Рівненському районі внаслідок ДТП загинув неповнолітній мотоцикліст (2904)

18 нових автобусів курсуватимуть вулицями Рівного (2803)

У Рокитному на збуті марихуани викрили місцевого жителя (2850)

У закладах освіти Рівненщини створюють безпечне середовище (2773)

Із російського полону визволили чотирьох військових з Рівненщини (2701)

Правоохоронцю, який застрелив чоловіка у Рівному, повідомили про підозру (2788)

Освіта Рівненщини проходить випробовування війною (2698)

У Сарненському районі внаслідок ДТП загинули двоє братів (2742)

Рівненські аудитори виявили на комунальному підприємстві порушень та недоліків на мільйони гривень (2619)

#новиниРівне,#новиниРівного,#новини...
Бастурма
Тетяна Хвиль

08:53 11.05.2023

Бастурма

Смачне в'ялене м'ясо зі спеціями в домашніх умовах цілком можливе. Саме головне-вибір м’яса. В оригіналі береться яловичина, але мені не дуже подобається, тому я беру свинину, причому виключно внутрішнє філе. Пояснюю: воно має менше соків, ніжніше та швидше готується.

На 1кг м’яса потрібно 200гр.солі.

Миємо м’ясо, витираємо паперовими рушничками, дуже ретельно натираємо сіллю. Складаємо м’ясо в лоточок, закриваємо кришкою і ставимо в холодильник під нахилом. Це робиться для того, щоб м’ясні соки, які виділяються під дією солі, стікали та не заважали м’ясу солитися. Кожен день цей сік зливаємо. Так це робимо, поки м’ясний не перестане виділятися. Для свинячої філейки це процес займає 2-3 дні, для яловичини десь до тижня.

Далі за допомогою шила продіваємо крізь м’ясо кухонний шпагат, зав’язуємо його так, щоб м’ясо можна було підвісити.

Вішаємо у сухому, прохолодному місці на 5-10 днів. Це нову ж такі залежить від виду м’яса, такі філейки, як беру я в’яляться днів за чотири. А вішаю я на карнізі, там вони нікому не заважають. Головним критерієм готовності має бути, те, що на дотик м’ясо буде тверде, як підошва. Не лякайтеся, так треба.

А ось тепер головне – робимо чаман. Для нього беремо 50гр.пажитника (на 1 кг м’яса), мелемо на кавомолці, розводимо теплою водою, води знадобиться десь два стакани. Залишаємо на ніч в холодильнику. Зранку зливаємо воду, яку не ввібрала в себе приправа. Так ми позбулися гіркоти. У нас залишиться жовта, клейка маса. До неї додаємо 1ст.л.солодкої паприки, 0,5ч.л.гострого червоного перцю, 1ч.л.чорного меленого перцю, 0,5ч.л.солі, 4-5 зубочків часнику, 1ст.л.борошна пшеничного. Все перемішуємо.

Натираємо пряною сумішшю м’ясо, і залишаємо в холодильнику на 5-10 днів. Кожен день шматки перевертаємо на іншу сторону. За це час м’ясо відійде, не буде таким твердим, набереться смаку всіх спецій. Потім знову підвішуємо його ще на 5-10 днів. Чаман засохне і утвориться знаменита корочка бастурми.

Тепер залишиться тільки нарізати дуже тоненькими смужками. Ароматна, пряна, дуже насичена різними смаками. Відірватися просто неможливо.

Тетяна Хвиль


Переглядів: 1038


Додайте коментар:

защитный код

Віталій Кличко передав від громади Києва 72 бригаді 900 дронів, модифікованих під потреби підрозділуВіталій Кличко передав від громади Києва 72 бригаді 900 дронів, модифікованих під потреби підрозділу (17)
Мер Києва Віталій Кличко передав від громади столиці 900 FPV-дронів бійцям 72 бригади...
У Дубенському районі внаслідок ДТП травмувалися неповнолітні мотоциклістиУ Дубенському районі внаслідок ДТП травмувалися неповнолітні мотоциклісти (28)
Автопригода сталася вчора, п’ятого квітня, близько 22:35 у селі Мильча....
В рівненському обласному шкірвендиспансері можна провести безкоштовний огляд шкіриВ рівненському обласному шкірвендиспансері можна провести безкоштовний огляд шкіри (25)
У понеділок, 12 травня, з 8:30 до 18:00 у Рівненському обласному шкірно-венерологічному диспансері проведуть безкоштовне обстеження всіх охочих на предмет раннього виявлення злоякісних новоутворень...
В Острозі під колеса авто потрапив малолітнійВ Острозі під колеса авто потрапив малолітній (55)
7-річного місцевого мешканця з переломом ноги та рваною раною голови медики госпіталізували до лікарні....
Взбитий камамберВзбитий камамбер (36)
...
На Рівненщині СБУ та Нацполіція викрила ексвоєнкома та медпрацівників, які заробляли на схемах ухилення від мобілізаціїНа Рівненщині СБУ та Нацполіція викрила ексвоєнкома та медпрацівників, які заробляли на схемах ухилення від мобілізації (55)
Служба безпеки та Нацполіція викрила учасників схеми ухилення від мобілізації, організатором якої виявися 57-річний ексвоєнком одного з районів Рівненської...
Рівне та Фредрікстад зміцнюють партнерствоРівне та Фредрікстад зміцнюють партнерство (51)
До Рівного з робочим візитом завітала норвезька делегація на чолі з мером партнерського міста Фредрікстад паном Арне...
Підтримка Збройних сил України, створення належних умов у школах, дитсадках та медзакладах Рівного - головні пріоритети при розподілі коштів бюджету громадиПідтримка Збройних сил України, створення належних умов у школах, дитсадках та медзакладах Рівного - головні пріоритети при розподілі коштів бюджету громади (51)
Сьогодні під час чергового пленарного засідання Рівнеради одним з головних питань став розподіл коштів бюджету...

Пошук

Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"



Наші новини на Facebook

Наш Топ-100

QRcode
ПіКа   ПіКа (С) 2013-2024    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.